A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη

Λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, η ολόλευκη ροτόντα της Λεμεσού αποτελεί μια εκκλησία που ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα της εξωτερικής της όψης, αλλά και τη μεγαλοπρέπεια της διακόσμησης στο εσωτερικό της. Η εκκλησία αυτή υπήρξε αρχικά παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού της Αγίας Νάπας, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

Μετά το 1990, όταν καταστράφηκε το εν λόγω παρεκκλήσι, μεταφέρθηκε ανατολικότερα, στα όρια του Δήμου Αγίου Αθανασίου, στην περιοχή όπου χτίστηκε η σημερινή εκκλησία με μορφή ροτόντας. Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη, που έλκει το όνομά της από έναν διακεκριμένο Λεμεσιανό, τον Γεώργιο Σ. Φραγκούδη, στον οποίο οφείλει την ύπαρξή του το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (δες περισσότερα για τον Γεώργιο Σ. Φραγκούδη εδώ).

Αυτό που τραβά αμέσως την προσοχή είναι το ιδιαίτερο σχήμα της εκκλησίας, αλλά και το κατάλευκο χρώμα σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους της. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα μοντέρνα κτίρια της περιοχής , όπως το εμβληματικό The Oval, οι καμπύλες της εκκλησίας δημιουργουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η πυκνή αγιογράφηση στο εσωτερικό της, με τον κεντρικό θόλο να αφήνει άφωνο όποιον γυρίσει το βλέμμα  προς τα πάνω και τα πολλά, στενόμακρα παράθυρα να επιτρέπουν στο φως να μπαίνει σε δεσμίδες, που δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα μέσα στο ναό.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.