23090

Gin Garden: Το αρχοντικό ενός πάμπλουτου Κύπριου, που έγινε αγαπημένο στέκι στη Λεμεσό!

21/04/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά της Λεμεσού, το οποίο συνεχίζει να στέκει το ίδιο επιβλητικό και περήφανο, παρά τη φθορά που έχει υποστεί. Το προικώο της κόρης ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κύπρου, του μεγαλέμπορα Μιχάλη Γαβριηλίδη (Χατζηγαβρίλη), μπορεί να μην είναι πια το αρχοντόσπιτο των αρχών του 20ου αιώνα, είναι όμως ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της Λεμεσού.

Αν και έμεινε για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτο, το αρχοντικό της Κρυσταλλίας Παυλίδη ζωντάνεψε ξανά το 2016, όταν το γειτονικό Library Bar επέλεξε την όμορφη αυλή του, ώστε να γίνει η ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή εκδοχή του. Η ανάγκη για έναν δροσερό, υπαίθριο χώρο, ο θαυμασμός για το εντυπωσιακό νεοκλασικό και η κομψή αυλή, ήταν πολύ σημαντικοί λόγοι για να προχωρήσει στην υλοποίησή του το σχέδιο αυτό. Η διακόσμηση της αυλής με άσπρη πέτρα, το μπαλκόνι της εισόδου, τα περίτεχνα κάγκελα της περίφραξης και το πλούσιο πράσινο, λοιπόν, συνέθεσαν το σκηνικό για τις απογευματινές και βραδινές βόλτες των Λεμεσιανών για ποτό και φαγητό, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

To Gin Garden δημιούργησε ένα μενού με κοκτέιλ με βάση το gin. Το Gin n Tonic μενού περιλαμβάνει 70 διαφορετικές ετικέτες gin. Υπάρχουν επίσης επιλογές για γευστικά και προσεγμένα πιάτα, μέχρι και τις 11:30 το βράδυ. Έτσι, από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ο χώρος γίνεται ένας προορισμός για χαλάρωση, ευφάνταστα cocktails και προσεγμένο φαγητό, με χαμηλούς τόνους και μουσική υπόκρουση που δένει ιδανικά με το ειδυλλιακό σκηνικό αυτής της ιστορικής γωνιάς της Λεμεσού, στη γωνία των οδών Θέμιδος και Ιφιγενείας.

Ιστορικές πληροφορίες και φωτογραφία: «Λεμεσός, αναδρομή μνήμης», Τάσος Ανδρέου