A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS







Υπό την αιγίδα:

Ένας όρθιος κήπος, που ανανέωσε την εικόνα στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού!

Μια νέα προσθήκη στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού έχει προκαλέσει αίσθηση εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα στην πολυσύχναστη οδό Ελλάδος. Είναι ένας χώρος που έχει τραβήξει τα βλέμματα και έχει κινήσει την περιέργεια των περαστικών, αφού έχει εμπλουτίσει με τη φρεσκάδα και τη μοντέρνα διάθεσή του στο σκηνικό της περιοχής.

Αυτό που οι περισσότεροι έχουν προσέξει είναι μια μεγάλη, γωνιακή τζαμαρία, που έχει μετατραπεί σε έναν ιδιόμορφο, όρθιο κήπο, αφού έχει διανθιστεί με καταπράσινες γλάστρες σε όλες τις πλευρές της. Το γωνιακό κτίριο, στη συμβολή των οδών Ελλάδος και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν ένα τυπικό, χαμηλοτάβανο κατάστημα, μια κατασκευή ηλικίας περίπου 30 χρονών, χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα, που περνούσε αδιάφορο για τους περισσότερους. Η μεταμόρφωσή του ήρθε σαν αποτέλεσμα της εγκατάστασης μιας νέας εταιρείας από της Λεμεσό, η οποία θέλησε να αναπτύξει τις εργασίες της μέσα στον παλμό και την ενέργεια που αποπνέει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τη διαμόρφωση του χώρου ανέλαβε ένας νεαρός αρχιτέκτονας από τη Λεμεσό, ο Νικόλας Πετρίδης, που θέλησε να δημιουργήσει ένα χώρο λειτουργικό και μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα και ταιριαστό με το περιβάλλον του ιστορικού κέντρου. Αποφεύγοντας να υιοθετήσει χαρακτηριστικά στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής (ώστε να μην καταλήξει με μια κακή αντιγραφή των αριστοτεχνικών κτιρίων των γύρω δρόμων) έδωσε μια σύγχρονη εικόνα στον χώρο, με κυρίαρχο το μαύρο μέταλλο και τη διαφάνεια των γυάλινων επιφανειών. Το πράσινο στις γλάστρες που περιβάλλουν τον χώρο λειτουργεί ως δίοδος επικοινωνίας με την περιοχή, αφού έρχεται να καλύψει το κενό της έλλειψης πρασίνου. Την ίδια στιγμή, το στοιχείο αυτό προσφέρει κάλυψη σε όσους βρίσκονται πίσω από την γυάλινη τζαμαρία, χωρίς να περιορίζει το φως και τον ήλιο. Το αίθριο που έχει δημιουργηθεί δεξιά της εισόδου του χώρου, σαν μια ιδιότυπη, αστική αυλή, αποτελεί μια έξοδο των γραφείων της εταιρείας προς τον δρόμο, ενώ λειτουργεί ως χώρος χαλάρωσης.

Ο ενιαίος χώρος στο εσωτερικό, που χωρίζεται επίσης με γυάλινους επιφάνειες, ώστε η απουσία τοίχων να επιτρέπει την οπτική επαφή όλων με τον δρόμο, έχει διαμορφωθεί με μοντέρνα αισθητική και καλλιτεχνική διάθεση. Άλλωστε, η Workshop (η εταιρεία που μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης 3 χρόνια μετά την ίδρυσή της) αποτελείται από νέους ανθρώπους, με ζωντάνια και δημιουργικότητα, που βρίσκουν στο περιβάλλον αυτό τον ιδανικό χώρο δράσης.



Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;