18976

Μεσαορία: Εκεί που η κυπριακή παράδοση συνυπάρχει με τη διεθνή κουζίνα!

23/03/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το 1996, ο Πέτρος έπαιρνε την απόφαση να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στη μαγειρική τέχνη, ανοίγοντας τη δική του, μικρή ψησταριά. Στην απόφασή του αυτή τον στήριξε έμπρακτα η μητέρα του, συμπληρώνοντας το μενού με παραδοσιακές, κυπριακές συνταγές, όπως τις ετοίμαζε δεκαετίες ολόκληρες για την οικογένειά της. Η «Μεσαορία», όμως, έμελλε να είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ψησταριά.

Από νωρίς, τα πιάτα της οικογενειακής αυτής επιχείρησης αγαπήθηκαν μαζικά από τον κόσμο της Λεμεσού, αφού πολλοί βρήκαν εκεί πραγματικό, σπιτικό φαγητό, με τη φροντίδα και τη νοστιμιά που θα το ετοίμαζε μια νοικοκυρά. Έτσι, το 2010 η ψησταριά επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε, σε ένα εστιατόριο με μια πολύ μεγάλη ποικιλία πιάτων, που ετοιμάζονται πάντα την ίδια μέρα. Διαθέτοντας πια άνετη τραπεζαρία, αλλά και μια όμορφη αυλή στο πίσω μέρος, η «Μεσαορία» έχει γίνει κάτι σαν εναλλακτική αντί του σπιτιού, για καλό φαγητό, μέσα στην πόλη, με όμορφη και χαλαρή διάθεση, ενώ παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές για να πάρεις μαζί σου φαγητό στο σπίτι, στο γραφείο ή αλλού.

Με 35 – 40 διαφορετικά πιάτα να ετοιμάζονται καθημερινά, με φρέσκα υλικά και γευστικές συνταγές, το μενού στη «Μεσαορία» δεν μπορεί να μη σου τραβήξει την προσοχή. Είτε πρόκειται για γεύσεις γνώριμες και αγαπημένες, με πιάτα που ακολουθούν την τοπική παράδοση, είτε πρόκειται για πιάτα της διεθνούς κουζίνας, με ενδιαφέροντες γευστικούς συνδυασμούς που αξίζει να δοκιμάσεις, η ποικιλία είναι τέτοια που δύσκολα θα τη βαρεθείς. Το μόνο πρόβλημα που μάλλον θα αντιμετωπίσεις, είναι τι από όλα αυτά θα διαλέξεις πρώτα.

Βρες περισσότερες πληροφορίες για την ψησταριά εδώ.

Βρες περισσότερες επιλογές για φαγητό στη Λεμεσό εδώ.