4295

Παραλία Ακτή Ολυμπίων

25/07/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Γαλάζια Σημαία
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Υπηρεσίες για ΑμεΑ
Αναψυκτήρια / Καφετέριες
Shisha
Ναυαγοσώστες

Η Ακτή Ολυμπίων είναι η κατ’ εξοχήν παραλία των κατοίκων της Λεμεσού ήδη από τα μέσα του 20ου αιώνα, η οποία έχει γίνει μια αγαπημένη διέξοδος για άθληση, δροσιά και κοινωνικοποίηση, όλες τις εποχές και όλες τις ώρες της ημέρας.

Μια παραλία που εκτείνεται σε απόσταση πέραν του 1 χιλιομέτρου, δίπλα ακριβώς στο αστικό κέντρο, προσφέρει μια εύκολη διέξοδο στη θάλασσα για όλο τον κόσμο. Τμήματα με οργανωμένες υποδομές (κρεβατάκια και ομπρέλες, τουαλέτες, ντους), αλλά και τμήματα όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν στην άμμο, κάτω από τη σκιά των δέντρων, επιτρέπουν στον καθένα να επιλέξει ανάλογα με την προτίμησή του.

Τα αναψυκτήρια που συναντά κανείς κατά μήκος της ακτής λειτουργούν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Έτσι αποτελούν χώρους συνάντησης για τους θαμώνες και ιδίως τους χειμερινούς κολυμβητές της περιοχής, που απολαμβάνουν καφέ, αλλά και ελαφριά γεύματα.

Η παραλία επιβλέπεται από ναυαγοσώστες, από Απρίλιο έως Νοέμβριο. Οι ναυαγοσώστες διαθέτουν εξοπλισμό για εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Αναψυκτήρια - καφεστιατόρια:
Θαλασσάκι: 25 343459
Θεατράκι: 96 606051
Θαλασσοκόριτσο: 25 590052
gSpot Beach: 99 753937

Water sports:
Enaerios Watersports: 99072014