5138

Σκουρουβίννος: Το «πειραχτήρι» του Αγίου Αθανασίου, έγινε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες της Λεμεσού!

04/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Αν και παράξενο, το όνομα της ταβέρνας αυτής κατάφερε να γίνει γνωστό χάριν στο μενού της και να ταυτιστεί με νόστιμους ευφάνταστους μεζέδες. Η ταβέρνα Σκουρουβίννος, που πήρε το όνομά της από το παρατσούκλι του παππού του ιδιοκτήτη, βρίσκεται στην καρδιά του παραδοσιακού πυρήνα του Αγίου Αθανασίου, προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, με βάση τις παραδόσεις της κυπριακής κουζίνας και τα φρέσκα, διαλεκτά υλικά.

Το παρατσούκλι «Σκουρουβίννος» σημαίνει «πειραχτήρι» και δόθηκε στον παππού του Γιάννου Αγαθαγγέλου, λόγω του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα του και των πειραγμάτων που συνήθιζε να κάνει. Το ίδιο παιχνιδιάρικοι είναι σήμερα οι συνδυασμοί των γεύσεων στους ποικίλους μεζέδες που προσφέρει το μικρό αυτό ταβερνάκι, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του τόπου.

Ένας από τους κύριους λόγους που ξεχώρισαν οι μεζέδες του Γιάννου, όμως, είναι τα φρέσκα, εποχιακά υλικά που χρησιμοποιεί, τα οποία προέρχονται από το δικό του περιβόλι στο χωριό Κελλάκι. Έτσι, η ποιοτική πρώτη ύλη από τη μία, και οι δημιουργικές πινελιές στα πιάτα του (από το σουβλάκι με χαλούμι και μελιτζάνα, τους τυροκεφτέδες με κολοκυθάκι και τη σπιτική, την κρασάτη λούντζα και τα μερακλίδικα σαλιγκάρια, μέχρι το κριθαράκι με ούζο, τις σαλάτες με εποχιακά λαχανικά και τα σπιτικά επιδόρπια με φρούτα) έχουν κάνει τους καλοφαγάδες να προτιμούν σταθερά το στέκι αυτό εδώ και χρόνια.

Το τζάκι που ανάβει πάντα τον χειμώνα, η υπέροχη αυλή που είναι ιδανική για το καλοκαίρι και η διακόσμηση με παραδοσιακά αντικείμενα και πίνακες με λαϊκούς τραγουδιστές, φιλοτεχνημένους από τη σύζυγο του Γιάννου, πλαισιώνουν ιδανικά την γαστρονομική εμπειρία.

Διεύθυνση: Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή, Άγιος Αθανάσιος
Τηλέφωνο: 99 608178