3406

Στη Λεμεσό, βρίσκεται τo πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο!

10/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο, ήταν ένα τρίκυκλο που έμοιαζε περισσότερο με μεγάλο ποδήλατο.

Ο προπάππους της Mercedes Benz έφτασε το 2019 στη Λεμεσό, ώστε να μπορούν όλοι να διαπιστώσουν την εξέλιξη που μεσολάβησε μέχρι τα αυτοκίνητα του σήμερα.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε με την βενζινοκίνητη μηχανή του τοποθετημένη πίσω από το κάθισμά του, ενώ αντί για τιμόνι διέθετε ένα λεβιέ που έστρεφε τις ρόδες του είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά.

Η μηχανή του αποδίδει λιγότερο από έναν ίππο και η ταχύτητά του φτάνει μόλις τα 16 km/h. Το εσωτερικό του αποτελείται από ένα δερμάτινο κάθισμα και ξύλινο πάτωμα, όπως άλλωστε συνηθιζόταν στις άμαξες.

Το μοντέλο του Carl Benz διασώθηκε από την UNESCO ως κειμήλιο παγκόσμιας κληρονομιάς και αναπαράχθηκε σε 108 πιστά αντίγραφα, τα οποία κατανεμήθηκαν στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Το ένα από αυτά, έφτασε στη Λεμεσό και βρήκε τη θέση του στο Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου.