19215

Ο δρόμος που κάνει ζικ-ζακ, ανάμεσα στην ιστορία της πόλης!

12/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Λεμεσού είναι γεμάτοι ιστορία και ζωντάνια. Αλλάζοντας χαρακτήρα από εποχή σε εποχή, αυτός ο δρόμος δεν έπαψε να αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών.

Η οδός Ζικ Ζακ δηλώνει ακριβώς το σχήμα που προκύπτει από τη συνάντηση 3 μικρών δρόμων, 2 κάθετων και 1 οριζόντιου. Μεταξύ της πλατείας Μεσαιωνικού Κάστρου και της εκκλησίας της Αγίας Νάπας, φιλοξενεί τραπεζάκια που σε καλωσορίζουν όλες τις ώρες, με κάθε είδους ποτά και τσιμπήματα.

Τα μπαρ, οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι μουσικές σκηνές που λειτουργούν στην περιοχή, γίνονται ιδανικός προορισμός για εκατοντάδες κόσμο, που γεμίζει ασφυκτικά την περιοχή, ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Έτσι, αυτός ο δρόμος, μοιάζει να μας επιτρέπει να κάνουμε «ζικ-ζακ» ανάμεσα στις διάφορες ιστορικές φάσεις της πόλης, απολαμβάνοντας ένα από τα πιο χαλαρωτικά σημεία του κέντρου της.