21060

Ταβέρνα Φόρσος: Μια διάσημη κουζίνα της Λεμεσού, που στήθηκε από μερακλήδες κρεοπώλες!

26/07/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Αυτό συμβαίνει, λοιπόν, όταν μια οικογένεια με μερακλήδες κρεοπώλες, ανοίγει την δική της ταβέρνα. Δελεαστικές μυρωδιές αναδύονται από την κουζίνα και τα τραπέζια γεμίζουν με πιάτα που αφήνουν την σφραγίδα τους στον ουρανίσκο και στη μνήμη όσους την επισκεφθούν.

Λίγα λεπτά έξω από τη Λεμεσό, στο κέντρο του χωριού της Μουταγιάκας, η ταβέρνα Φόρσος ετοιμάζει για πάνω από 3 δεκαετίες παραδοσιακά πιάτα που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά τους. Δεν είναι απλώς μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για φαγητό, αλλά μια ταβέρνα που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και στην πόλη, αλλά και σε ολόκληρο το νησί (και ακόμα και στο εξωτερικό). Διατηρώντας έως και πριν μερικά χρόνια το δικό τους κρεοπωλείο, τα μέλη της οικογένειας έμαθαν από πρώτο χέρι όλα τα μυστικά και την τέχνη του ψητού κρέατος, με αποτέλεσμα να ετοιμάζουν μεζεδάκια στα κάρβουνα που θεωρούνται πραγματικά ακαταμάχητα.

Παράλληλα, ένα μεγάλο περιβόλι λίγο πιο πέρα από την ταβέρνα, προμηθεύει στην κουζίνα της όλα τα φρέσκα υλικά που χρειάζεται κάθε μεζές για να βγάλει πλούσια και αυθεντική γεύση στο πιάτο. Από λαχανικά μέχρι λάδι και ελιές, όλα είναι προϊόν σπιτικής παραγωγής, κάτι που όλοι απολαμβάνουν σε κάθε επίσκεψη. Όσο για το πιάτο που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από το τραπέζι, φτιαγμένο με τη σπιτική συνταγή της μαμάς, είναι οι κεφτέδες που όλοι βάζουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους.

Το αναπαλαιωμένο, πετρόκτιστο σπίτι, με διακόσμηση που παραπέμπει στην αγροτική παράδοση του τόπου, όπως και η καταπράσινη, πλακόστρωτη αυλή, είναι επιπλέον λόγος για να προτιμήσει κανείς την ταβέρνα αυτή.

Δες περισσότερες πληροφορίες για την ταβέρνα εδώ.