1716

Θαλάσσια εξερεύνηση στο βυθισμένο λιμάνι της Αμαθούντας!

29/12/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ανατολικά της Λεμεσού, στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Τύχωνα, βρίσκεται το βυθισμένο λιμάνι του βασιλείου της Αμαθούντας, όπου μπορεί να περιηγηθεί κανείς, περνώντας πάνω από τους πανάρχαιους ογκόλιθους που αποτελούσαν κάποτε τους βραχίονές του.

Η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Αμαθούντας βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από την ακτή, σε σχετικά μικρό βάθος, πράγμα που καθιστά εύκολο να κολυμπήσει κανείς μέχρι εκεί, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε εξοπλισμό. Ξεκινώντας από τον κολπίσκο κοντά στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, οι κολυμβητές συναντούν τον ανατολικό βραχίονα, όπου βρισκόταν και η είσοδος του λιμανιού.

swipe gallery

Ακολουθώντας πορεία παράλληλη προς την ακτή, διανύει κανείς όλο το πλάτος του λιμανιού, όπου ευδοκιμούν λιβάδια ποσειδώνιας, που λειτουργούν προστατευτικά για την ακτή. Συχνά συναντά εκεί κανείς χελώνες, κοπάδια ψαριών, όστρακα, σφουγγάρια, ίσως και σαλάχια.