21618

Ταβερνάκι του Μελή: Το ταπεινό καφενείο ενός χωριού, που έγινε μια ξακουστή ταβέρνα!

08/12/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το καφενείο στο κέντρο του χωριού κοντά στην εκκλησία, είχε πάντα κεντρικό ρόλο στη ζωή των ντόπιων. Όταν όμως εξελίχθηκε σε ταβέρνα, έγινε  αγαπημένος προορισμός για πολλούς.

Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται ταχύτατα από το 2010 και έπειτα, όταν ο ίδιος ο Μελής και η γυναίκα του, Μαρία, άρχισαν να το λειτουργούν ως μεζεδοπωλείο. Έτσι, σήμερα λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει για το ταβερνάκι του Μελή στην Παρεκκλησιά.

Παραμένοντας το ίδιο απλό και ταπεινό, έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις χάριν στα περιποιημένα μεζεδάκια του και τις αριστοτεχνικές πινελιές σε γνωστά και αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας.

Ανάμεσα στις διαφορετικές γεύσεις που περιλαμβάνει ο μεζές του Μελή, οι «πούλλες» κολοκασιού (με ειδικό μαρινάρισμα και ψήσιμο) είναι από τις κορυφαίες επιλογές, το κότσι ψημένο για ώρες στον φούρνο, αλλά και το μερακλίδικο σουβλάκι του.

Διεύθυνση: Χριστόφορου Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά
Τηλέφωνο: 25 635253