A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Ταβερνάκι του Μελή: Από καφενείο του χωριού, σε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες της Λεμεσού!

Το καφενείο στο κέντρο του χωριού, κοντά στην εκκλησία, είχε πάντα κεντρικό ρόλο στη ζωή των ντόπιων. Όταν όμως το καφενείο εξελίχθηκε σε ταβέρνα, έγινε ο αγαπημένος προορισμός, όχι μόνο των κατοίκων του χωριού, αλλά και ολόκληρης της Λεμεσού, της Κύπρου, αλλά και χωρών του εξωτερικού. Τι, τελικά, έκανε το ταβερνάκι αυτό τόσο γνωστό, το ξέρει ο Μελής, ο ιδιοκτήτης του, καλύτερα από τον καθένα.

Ο πατέρας του Μελή ήταν αυτός που αποφάσισε το 1996 να μετατρέψει το πατρικό της γιαγιάς στο χωριό σε καφενείο, το οποίο μερικά χρόνια μετά άρχισε να λειτουργεί ως σουβλατζίδικο. Όμως η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται ταχύτατα από το 2010 και έπειτα, όταν ο ίδιος ο Μελής και η γυναίκα του, Μαρία, άρχισαν να το λειτουργούν ως μεζεδοπωλείο. Έτσι, σήμερα λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει για το ταβερνάκι του Μελή στην Παρεκκλησιά.

Παραμένοντας το ίδιο απλό και ταπεινό, να θυμίζει κάτι από τα πρώτα του χρόνια ως καφενείο, το ταβερνάκι έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις χάριν στα περιποιημένα μεζεδάκια του και τις αριστοτεχνικές πινελιές σε γνωστά και αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Ανάμεσα στις 25 διαφορετικές γεύσεις που περιλαμβάνει ο μεζές του Μελή, οι «πούλλες» κολοκασιού (με ειδικό μαρινάρισμα και ψήσιμο) είναι από τις κορυφαίες επιλογές, όπως επίσης και το βοδινό συκώτι με κρεμυδάκι και μπαλσάμικο, το κότσι ψημένο για ώρες στον φούρνο, και το μερακλίδικο σουβλάκι του.

Βρες περισσότερες πληροφορίες εδώ.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.