16133

Παραλία Δασούδι (ΚΟΤ)

25/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Ναυαγοσώστες
Γαλάζια Σημαία
Water Sports

Η Παραλία Δασούδι, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού, κρυμμένη μέσα στο μικρό άλσος, μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου. Πρόκειται για τη μοναδική παραλία της Κύπρου που, ενώ βρίσκεται δίπλα στο κέντρο της πόλης, διαθέτει τόσο πλούσιο πράσινο, το οποίο κατεβαίνει μέχρι την άμμο.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του άλσους, και οι εγκαταστάσεις για παιχνίδι και χαλάρωση που διαθέτει η ακτή αυτή, την κάνουν μια από τις αγαπημένες επιλογές για χιλιάδες επισκέπτες. Το εστιατόριο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να απολαύσεις ένα δροσερό ποτό ή και ένα πλήρες γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Οι οικογένειες με μικρά παιδιά είναι τακτικοί επισκέπτες στη παραλία, για παιχνίδι τόσο στη θάλασσα, όσο και στον μεγάλο και μοντέρνο παιδότοπο δίπλα στο εστιατόριο.

Το μεγάλο μήκος της παραλίας επιτρέπει στον καθένα να επιλέξει την εκδοχή που προτιμά: είτε σε ξαπλώστρα κάτω από την ομπρέλα, είτε πάνω στη λεπτή άμμο με σκιά από τα δέντρα του άλσους. Το νερό είναι σχετικά ρηχό για αρκετά μέτρα από την ακτή και βαθαίνει κοντά στους βραχίονες. Στα ανοιχτά αυτής της θαλάσσιας περιοχής βρίσκονται και 2 τεχνητοί ύφαλοι, που είναι δημοφιλείς προορισμοί για δύτες.

Η δασώδης έκταση, με τα πλακόστρωτα μονοπάτια σε όλο το μήκος της ακτής, την καθιστούν μία πολύ δημοφιλή τοποθεσία για κάθε είδους δραστηριότητα. Έτσι, από τον χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι και από το πρωί μέχρι το βράδυ, η περιοχή αυτή σφύζει από ζωή, με κόσμο όλων των ηλικιών να περπατά ή να αθλείται στο άλσος.

Η παραλία είναι ιδανικός προορισμός για πρωινό τρέξιμο ή περπάτημα και μια δροσιστική βουτιά στο νερό αμέσως μετά, με το φως της ανατολής του ήλιου. Εξίσου ειδυλλιακή μπορεί να είναι μια επίσκεψη την ώρα του δειλινού, αφού μια βόλτα πάνω στην άμμο προσφέρει ασύγκριτη θέα.

Βρες εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον παιδότοπο δίπλα στην παραλία.

Για waterspots

Park Beach Water Sports: Είτε ψάχνεις πιο έντονες, είτε πιο χαλαρωτικές δραστηριότητες στη θάλασσα, το κατάστημα αυτό, σε απόσταση 400 περίπου μέτρων δυτικά από την ακτή του ΚΟΤ στο Δασούδι, σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις από βόλτες με jet ski και αερόστατο, μέχρι κωπηλασία με καγιάκ κ.α. (τηλέφωνο: 99 665980).

The Spot Windsurf: Ένα κατάστημα που εξειδικεύεται στην ενοικίαση και φύλαξη εξοπλισμού για windsurfing, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων ανατολικά της ακτής του ΚΟΤ στο Δασούδι. Εκεί μπορείς να κάνεις μαθήματα με έναν πρωταθλητή της ιστιοσανίδας, τον Μιχάλη Μαλεκκίδη (τηλέφωνο: 97 640464).

Καταδυτικό κέντρο: Όσοι ενδιαφέρονται για κατάδυση στους 2 τεχνητούς υφάλους στα ανοιχτά της περιοχής αυτής, θα βρουν εξοπλισμό, εκπαιδευτές και μεταφορά στο καταδυτικό κέντρο κοντά στην παραλία (τηλέφωνο: 25 313208).