20527

Παραλία Δασούδι (ΚΟΤ)

23/06/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Ναυαγοσώστες
Γαλάζια Σημαία
Water Sports

Η Παραλία Δασούδι, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού, μπροστά από ένα μικρό άλσος, μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου. Πρόκειται για τη μοναδική παραλία της Κύπρου που, ενώ βρίσκεται δίπλα στο κέντρο της πόλης, διαθέτει πλούσιο πράσινο μέχρι την άμμο.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του άλσους, και οι εγκαταστάσεις για παιχνίδι και χαλάρωση που διαθέτει η ακτή αυτή, την κάνουν μια από τις αγαπημένες επιλογές για χιλιάδες επισκέπτες. Το εστιατόριο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να απολαύσεις ένα δροσερό ποτό ή και ένα πλήρες γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Οι οικογένειες με μικρά παιδιά την προτιμούν και για παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά και για τον μεγάλο παιδότοπο δίπλα στο εστιατόριο.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην ακτή, είναι η δημιουργία ενός υπαίθριου γυμναστηρίου πάνω στην άμμο, δίπλα στον πεζόδρομο που διασχίζει το άλσος. Οι λουόμενοι έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν βουτιές και άσκηση στη στεριά. Ο νυχτερινός φωτισμός επιτρέπει τη χρήση του χώρου όλη την ημέρα.

Το νερό είναι σχετικά ρηχό για αρκετά μέτρα από την ακτή και βαθαίνει κοντά στους βραχίονες. Στα ανοιχτά αυτής της θαλάσσιας περιοχής βρίσκονται και 2 τεχνητοί ύφαλοι, που είναι δημοφιλείς προορισμοί για δύτες.

Βρες εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον παιδότοπο δίπλα στην παραλία.

Για waterspots

Park Beach Water Sports: Σε απόσταση 400 περίπου μέτρων δυτικά από την ακτή του ΚΟΤ στο Δασούδι, μπορείς να δοκιμάσεις από βόλτες με jet ski και αερόστατο, μέχρι κωπηλασία με καγιάκ κ.α. (τηλέφωνο: 99 665980).

The Spot Windsurf: Ένα κατάστημα που εξειδικεύεται στην ενοικίαση και φύλαξη εξοπλισμού για windsurfing, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων ανατολικά της ακτής του ΚΟΤ στο Δασούδι. Εκεί μπορείς να κάνεις μαθήματα με έναν πρωταθλητή της ιστιοσανίδας, τον Μιχάλη Μαλεκκίδη (τηλέφωνο: 97 640464).

Καταδυτικό κέντρο: Όσοι ενδιαφέρονται για κατάδυση στους 2 τεχνητούς υφάλους στα ανοιχτά της περιοχής αυτής, θα βρουν εξοπλισμό, εκπαιδευτές και μεταφορά στο καταδυτικό κέντρο κοντά στην παραλία (τηλέφωνο: 25 313208).