8185

Κοινοτική Παραλία Παρεκκλησιάς (Malindi - St Raphael)

14/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Beach Bars
Shisha
Water Sports
Ναυαγοσώστες

H παραλία της Παρεκκλησιάς, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού, είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής περιοχή για εξορμήσεις στη θάλασσα. Με εύκολη πρόσβαση από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία προσφέρει στους επισκέπτες της χιλιόμετρα αμμουδιάς και ποικιλία δραστηριοτήτων εντός και εκτός νερού, ώστε να εξυπηρετεί οικογένειες, παρέες νεαρών, φίλους των θαλάσσιων αθλημάτων, αλλά και όσους προτιμούν χαλάρωση και καλό φαγητό.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία που διαθέτει ντους, ομπρέλες με κρεβατάκια, εγκαταστάσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και μερικές από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις για αθλήματα και παιχνίδια στο νερό. Το Malindi Beach Bar, που λειτουργεί στο δυτικό άκρο της παραλίας, έχει ξεχωρίσει για την προσεγμένη του κουζίνα και τα γευστικά του cocktails στο μενού του, αποτελώντας μια αγαπημένη επιλογή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η παραλία είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια ως παραλία Malindi, από το ομώνυμο beach bar, το οποίο έχει δανειστεί την ονομασία του από το εξωτικό θέρετρο της δυτικής Αφρικής.

Τα ρηχά νερά για αρκετά μέτρα από την ακτή, επιτρέπουν σε οικογένειες με μικρά παιδιά να χαίρονται με ασφάλεια τη θάλασσα. Στην περιοχή κοντά στη μαρίνα του ξενοδοχείου St Raphael φιλοξενούνται εγκαταστάσεις για μια μεγάλη γκάμα θαλάσσιων αθλημάτων για όλες τις ηλικίες, από ιστιοπλοΐα, surfing και kitesurfing, μέχρι βόλτες με SUP, αερόστατο, σε φουσκωτούς καναπέδες, σε jet ski ή σκάφη. Στην ακτή υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης και με beach volley στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Το ηλιοβασίλεμα είναι μια ιδιαίτερα όμορφη ώρα της ημέρας στην παραλία αυτή, αφού το τοπίο αναδεικνύεται μέσα στα χρώματα της δύσης και μοιάζει ακόμα πιο εξωτικό.

Πληροφορίες για θαλάσσια αθλήματα
Crest Water sports Center: 99 302077