3532

Πάρκο κυνηγών (Γερμασόγεια)

12/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε μικρή απόσταση από τον παραδοσιακό πυρήνα της Γερμασόγειας, δίπλα στο ρέμα του Ποταμού Άμαθου, έχει δημιουργηθεί ένα όμορφο πάρκο, με οργανωμένες εγκαταστάσεις για φαγητό και ποτό, αλλά και έναν όμορφο και ευρύχωρο παιδότοπο.

Προστατευμένο από την πρασινάδα των ευκαλύπτων που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης, το Πάρκο των Κυνηγών είναι ένας χώρος που προσφέρεται για καθημερινές βόλτες, λόγω της μικρής απόστασης από τις κατοικημένες περιοχές, αλλά και για εξορμήσεις για πικ – νικ σε μέρες αργίας και γιορτών. Τα ξύλινα τραπέζια, κάποια από τα οποία καλύπτονται με κιόσκια, τα παιχνίδια με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και το αναψυκτήριο που λειτουργεί εκεί, είναι ό,τι χρειάζεται μια οικογένεια ή μια παρέα για να περάσει ευχάριστα τη μέρα της.

Η πλακόστρωτη πλατεία που περιβάλλει το αναψυκτήριο είναι ένας χώρος που προσφέρεται και για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, οι οποίες φιλοξενούνται τακτικά στον χώρο, ιδιαίτερα σε εορταστικές περιόδους. Τα γήπεδα αθλοπαιδιών που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από το πάρκο, αλλά και ο μεγάλος χώρος στάθμευσης, δημιουργούν ακόμα περισσότερες επιλογές χρήσης του χώρου. Ο φωτισμός που υπάρχει σε διάφορα σημεία του πάρκου, επιτρέπει στους επισκέπτες να παραμείνουν εκεί, ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου.

Το «Πάρκο των κυνηγών» πήρε την ονομασία αυτή λόγω της δωρεάς που έγινε από την Κυνηγετική Ένωση Γερμασόγειας για τη διαμόρφωσή του, στη μνήμη του μέλους της, Σάββα Σάββα.