5118

Παραλία Αγίου Τύχωνα (Poseidonia Beach)

18/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Υπηρεσίες για ΑμεΑ
Ξενοδοχεία
Beach Bars
Water Sports

Η παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Τύχωνα αναπτύχθηκε σταδιακά σε μια οικογενειακή επιλογή για επισκέψεις στην παραλία, μετά την εμφάνιση των πρώτων παραλιακών κέντρων κατά τη δεκαετία του 1960 και των πρώτων ξενοδοχείων κατά την δεκαετία του 1970. Ο παραλιακός πεζόδρομος που κατασκευάστηκε πριν μερικά χρόνια, ενίσχυσε την προτίμηση του κόσμου.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και βολικά σημεία για τους λουόμενους, βρίσκεται κοντά στο Poseidonia Beach Hotel, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της Λεμεσού. Η παραλία στην περιοχή αυτή προσφέρει ποικιλία επιλογών στους επισκέπτες της, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, χαλαρή διάθεση και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το τμήμα που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο, διαθέτει κρεβατάκια στην άμμο, όπως επίσης και διευκολύνσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν τους ειδικούς διαδρόμους που συνδέονται και με τον παραλιακό πεζόδρομο.

Το Wanax Beach Bar, δίπλα στη θάλασσα, είναι ένας φωτεινός και άνετος χώρος, που προσφέρεται για καφέ, ποτό και φαγητό από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Πολλά καλοκαιρινά βράδια φιλοξενεί συγκροτήματα με ζωντανή μουσική, καθιστώντας την παραλία έναν προορισμό που μπορεί να σε φιλοξενήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Λίγα βήματα πιο πέρα, η παραλία διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες αναψυχής στο νερό για όλες τις ηλικίες. Σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις για ντους και τουαλέτες, η παραλία αυτή είναι από τις πιο οργανωμένες στην πόλη της Λεμεσού.

Οι επιλογές για water sports περιλαμβάνουν: parasailing, jet ski, water ski, SUP, banana ride, sofa ride, ποδήλατα θαλάσσης, καγιάκ κ.α.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99 994220, 99 608245

Το ξύλινο κιόσκι πάνω στον πέτρινο βραχίονα και το μικρό γεφυράκι που οδηγεί σε αυτό, αποτελούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για να απολαύσει κανείς την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, όλες τις εποχές του χρόνου.