17616

Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

17/10/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης, που αν και έχει εξελιχθεί σε ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό κέντρο τα τελευταία χρόνια, διατηρεί μία σεμνή και παραδοσιακή εικόνα που μαγεύει.

Παρά την εκσυγχρονισμένη εμφάνισή του, τα μικρά ψαροκάικα που είναι διάσπαρτα στο λιμάνι μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο το Παλιό Λιμάνι έχει παραμείνει πιστό στις αρχικές, ταπεινές ψαρορίζες του.

Ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης και αποκατάστασης που κορυφώθηκε το 2016, έφερε γραφεία, εστιατόρια, καταστήματα, μια μεγάλη πλατεία, πεζόδρομο και αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, φιλοξενώντας μία σειρά από δραστηριότητες όλο το χρόνο.

'Ετσι, το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού έχει εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μία ποικιλία από κουζίνες, παρέα με την εκπληκτική θέα της θάλασσας.

Σχετικα