17582

Πάρκο Γαρύλλη (Κάτω Πολεμίδια)

27/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγα μέτρα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού, στο ύψος του κόμβου Πολεμιδιών, βρίσκει κανείς ένα όμορφο πάρκο, μέσα στο πράσινο, με παιδότοπο, χώρους άθλησης και καφεστιατόριο. Πρόκειται για το σημείο εκκίνησης του γραμμικού πάρκου που έχει δημιουργηθεί κατά μήκος του ποταμού Γαρύλλη, το οποίο καταλήγει κοντά στη θάλασσα, λίγο πριν τη Μαρίνα Λεμεσού.

Στο συγκεκριμένο σημείο, ο χώρος έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια, κάθε εποχή του χρόνου και κάθε ώρα της ημέρας. Στις 2 όχθες του ποταμού, έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις κατάλληλες για ψυχαγωγία, άσκηση και χαλάρωση, για όλες τις ηλικίες, ενώ οι υποδομές είναι κατάλληλες και για χρήση από άτομα με αναπηρίες.

Οι πεζόδρομοι, τα παγκάκια και τα κιόσκια, αλλά και ο παιδότοπος και το γήπεδο για mini-football που υπάρχουν στην περιοχή αυτή, προσφέρουν αρκετές εναλλακτικές στους επισκέπτες του πάρκου. Πέρα από αυτά, όμως, μπορεί κανείς  να απολαύσει τη θέα από το όμορφο γεφύρι που ενώνει τις 2 όχθες του ποταμού, ή να καθίσει στο café για να απολαύσει κάποιο ρόφημα, γλυκό ή ελαφρύ γεύμα.

Η άνοιξη είναι μια εποχή που πολλαπλασιάζει τις χάρες και τα πλεονεκτήματα του σημείου αυτού, αφού όλος ο ποταμός πλημμυρίζει με πράσινο και η ποικιλία των ενδημικών φυτών γεμίζει αρώματα τον αέρα.