11186

Ψάρεμα στην ακτή

18/02/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η ακτογραμμή της επαρχίας Λεμεσού, τόσο κοντά στο αστικό κέντρο, όσο και στην ύπαιθρο, διαθέτει δεκάδες παραλίες και μικρά ψαρολίμανα, που προσφέρονται για ψάρεμα από την ακτή.

Οι αποβάθρες που υπάρχουν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης (στο Παλιό Λιμάνι, το παραθαλάσσο πάρκο, αλλά και στην περιοχή Εναερίου), είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους (ερασιτέχνες κυρίως) ψαράδες της Λεμεσού. Εύκολα προσβάσιμες, ικανές να φιλοξενήσουν ψαράδες τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα (χάριν στον άπλετο φωτισμό), με φιλόξενα παγκάκια, αλλά και κάγκελα που βολεύουν για να σταθεί κανείς για ώρα, περιμένοντας το ψάρι να τσιμπήσει, φιλοξενούν κάθε εποχή του χρόνου δεκάδες ψαράδες.

Οι μεγάλες, ανοιχτές παραλίες με σχετικά μικρό βάθος και με αμμώδη βυθό ως επί το πλείστο, είναι οι περιοχές που επίσης προσελκύουν ψαράδες κάθε εποχή. Όσοι αναζητούν απομονωμένα και ήσυχα σημεία, καταφεύγουν στην περιοχή δυτικά της Μαρίνας Λεμεσού, προς το Καρνάγιο, στην παραλία της Παρεκκλησιάς, στην Ακτή Κυβερνήτη και στα βράχια του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, στο ψαρολίμανο της Μονής, ανατολικά της πόλης και στο ψαρολίμανο Ακρωτηρίου, στα δυτικά.

swipe gallery

Οι τσιπούρες, τα λαβράκια, οι μουρμούρες, αλλά και μικρότερα ψάρια, είναι συνήθη αλιεύματα στις θάλασσες της Λεμεσού. Τσιπούρες βρίσκει κανείς κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν πλησιάζουν αρκετά κοντά στις ακτές, αλλά και κατά τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα. Στις αμμώδεις παραλίες, όπως είναι οι πλείστες στη Λεμεσό, συχνάζουν επίσης και οι μουρμούρες.

Το λαβράκι μπορεί να το βρει κανείς όλους τους μήνες του χρόνου, αν και καλύτερα αποτελέσματα έχουν οι χειμερινοί ψαράδες. Τα λαβράκια εντοπίζονται πιο συχνά σε λιμάνια ή σε παραλίες που βρίσκονται κοντά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα λιμάνια, αλλά και σε σημεία όπου εκβάλλουν ποτάμια. Βέβαια, η λειτουργία ιχθυοτροφείων ανοιχτά της Λεμεσού βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ οι περίοδοι κατά τις οποίες κάποια από τα ψάρια εκτροφής διαφεύγουν από τους χώρους του ιχθυοτροφείου, είναι πραγματική γιορτή για τους ψαράδες της πόλης.

Εξοπλισμός:

Μedex P. Zavros: 25 660055
Ocean Kayak: 99 681819
Green Blue Outdoors: 25 338348
Bluavventura: 25 104923
Stylianides Hunting & Fishing: 77 772025
Ninos Sports: 25 372667
Bluethunder Diving Center: 25 587277
One Tech Services: 25 828996
Demetriou Sport Fishing Store: 25 564057, 99 661467
Το άγκιστρο: 25 748008
A.M. Fishing World: 99 814126