12417

Ψάρεμα στην ακτή

04/09/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η ακτογραμμή της επαρχίας Λεμεσού, διαθέτει δεκάδες παραλίες και μικρά ψαρολίμανα, που προσφέρονται για ψάρεμα από την ακτή.

Οι αποβάθρες που υπάρχουν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους (ερασιτέχνες κυρίως) ψαράδες της Λεμεσού. Εύκολα προσβάσιμες, ικανές να φιλοξενήσουν ψαράδες τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, με φιλόξενα παγκάκια, αλλά και κάγκελα που βολεύουν για να σταθεί κανείς για ώρα.

Οι μεγάλες, ανοιχτές παραλίες με σχετικά μικρό βάθος και αμμώδη βυθό ως επί το πλείστο, προσελκύουν ψαράδες κάθε εποχή. Όσοι αναζητούν απομονωμένα και ήσυχα σημεία, καταφεύγουν στην περιοχή δυτικά της Μαρίνας Λεμεσού, προς το Καρνάγιο, στην παραλία της Παρεκκλησιάς, στην Ακτή Κυβερνήτη και στα βράχια του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, στο ψαρολίμανο της Μονής, ανατολικά της πόλης και στο ψαρολίμανο Ακρωτηρίου, στα δυτικά.

swipe gallery

Οι τσιπούρες, τα λαβράκια, οι μουρμούρες, αλλά και μικρότερα ψάρια, είναι συνήθη αλιεύματα στις θάλασσες της Λεμεσού. Τσιπούρες βρίσκει κανείς κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν πλησιάζουν αρκετά κοντά στις ακτές, αλλά και κατά τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα.

Το λαβράκι μπορεί να το βρει κανείς όλους τους μήνες του χρόνου, αν και καλύτερα αποτελέσματα έχουν οι χειμερινοί ψαράδες. Τα λαβράκια εντοπίζονται πιο συχνά σε λιμάνια ή σε παραλίες που βρίσκονται κοντά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα λιμάνια, αλλά και σε σημεία όπου εκβάλλουν ποτάμια.

Βέβαια, η λειτουργία ιχθυοτροφείων ανοιχτά της Λεμεσού βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ οι περίοδοι κατά τις οποίες κάποια από τα ψάρια εκτροφής διαφεύγουν από τους χώρους του ιχθυοτροφείου, είναι πραγματική γιορτή για τους ψαράδες της πόλης.

Εξοπλισμός:
MEDEX Fishing Megashop: 99 747833
Green Blue Outdoors: 25 338348
Bluavventura: 99 492308
A. Stylianides Hunting & Fishing: 77 772025
Ninos Sports: 25 372667
Bluethunder Diving Center: 25 587277
Demetriou Fishing: 25 564057
Το Άγκιστρο: 25 748008
A.M. Fishing World: 95 117795