10606

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου

28/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, βρίσκεται στo βιότοπο Ακρωτηρίου και αποτελεί ένα χώρο εξερεύνησης της φύσης, αλλά και γνωριμίας με δημιουργικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Παρέχει σύγχρονα τηλεσκόπια και κιάλια, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν διάφορα πουλιά και άλλων ειδών χλωρίδας και πανίδας, ενώ διαθέτει αίθουσα εκθεμάτων (διοράματα, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, συλλογές κοχυλιών κ.α.), εργαστήριο, αίθουσα προβολών και διαλέξεων.

Στο κέντρο διοργανώνονται τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, θεματικές ημερίδες και διαλέξεις σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος, τον αγροτουρισμό και οικοτουρισμό.

Από εκεί ξεκινά επίσης το πολιτιστικό μονοπάτι του Ακρωτηρίου, όπου συναντά κανείς τα σπίτια όπου κατασκευάζονται καλάθια με παραδοσιακές τεχνικές.

Διεύθυνση: Ακρωτήρι 4640
Τηλέφωνο: 25 826562