A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, βρίσκεται στo βιότοπο Ακρωτηρίου και λειτουργεί στο πλαίσιο της συνεργασίας των Βρετανικών Βάσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Κοινότητας Ακρωτηρίου.

Το Κέντρο διαθέτει αίθουσα εκθεμάτων και εργαστήριο, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και χώρο μελέτης, και παρατηρητήριο άγριας ζωής. Με την καθοδήγηση των λειτουργών που το επανδρώνουν, αποτελεί ένα χώρο εξερεύνησης της φύσης της περιοχής, αλλά και γνωριμίας με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως καλαθοπλεκτική, που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Στο μοντέρνο κτίριο του Κέντρου διατίθενται σύγχρονα τηλεσκόπια και κιάλια για παρακολούθηση πουλιών και άλλων ειδών χλωρίδας και πανίδας που ενδημούν ή φιλοξενούνται στο βιότοπο. Μέσα από ειδικές ενημερωτικές πινακίδες μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τη μεγάλης ποικιλία ειδών στην περιοχή. Στο Κέντρο διοργανώνονται τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, όπως επίσης και θεματικές ημερίδες και διαλέξεις σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος και τον αγροτουρισμό και οικοτουρισμό.

Από το Κέντρο ξεκινά επίσης το πολιτιστικό μονοπάτι του Ακρωτηρίου, το οποίο περνά διαμέσου της κοινότητας. Στη διαδρομή συναντά κανείς τα σπίτια όπου κατασκευάζονται καλάθια με παραδοσιακές τεχνικές, όπως επίσης και άλλα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Οι εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες για άτομα με αναπηρίες.

Δες εδώ το πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στη δράση και το ρόλο του Κέντρου.

Τηλέφωνο: 25 826 562, 99 371 359 
Διεύθυνση: 4640, Ακρωτήρι 

* Φωτογραφίες από V.Michael

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;