12066
A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες (Πρεσβευτές Λεμεσού)

Παραλία Κουρίου (Άγιος Ερμογένης)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η παραλία την οποία αγναντεύει το Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, βρίσκεται στο χωριό Επισκοπή, περίπου 17 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Είναι μια παραλία με βότσαλα και άμμο, τόσο στην ακτή, όσο και στο βυθό. Καθώς τα νερά είναι σχετικά ρηχά, είναι μια παραλία που προτιμούν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με κρεβατάκια, ντους και τουαλέτες, ενώ επιβλέπεται και από ναυαγοσώστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα εστιατόρια που είναι παραταγμένα στην ακτή, προσφέρνται για να απολαύσει κανείς νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες και κυπριακό φαγητό. Έτσι, η τοποθεσία, που είναι γνωστή και για τον αρχαιολογικό της χώρο, αφού σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα βρίσκεται το αρχαίο Ελληνορωμαϊκό Θέατρο του Κουρίου, αποτελεί ιδανική επιλογή και για ολοήμερες εξορμήσεις στην ύπαιθρο.

Ο κόλπος είναι αρκετά ανοιχτός και οι άνεμοι που φυσούν ευνοούν όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Έτσι, στα άκρα της παραλίας συχνάζουν όσοι ασχολούνται με wind surfing, kite surfing και άλλα αθλήματα. Ο μεγάλος αυτός κόλπος, λοιπόν, της Λεμεσού μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες των επισκεπτών.

Σχετικα

Η θέα της παραλίας από ψηλά είναι από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία, που αξίζει να την απολαύσεις, με ή χωρίς μπάνιο στη θάλασσα.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.