19943

Παραλία Κουρίου (Άγιος Ερμογένης)

26/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Άμμος
Χαλίκια
Χωματόδρομος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Ναυαγοσώστες
Γαλάζια Σημαία

Η παραλία την οποία αγναντεύει το Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, βρίσκεται στο χωριό Επισκοπή, περίπου 17 χιλιόμετρα δυτικά από τη Λεμεσό. Είναι μια παραλία με βότσαλα και άμμο, τόσο στην ακτή, όσο και στο βυθό. Καθώς τα νερά είναι σχετικά ρηχά, είναι μια παραλία που προτιμούν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με κρεβατάκια, ντους και τουαλέτες, ενώ επιβλέπεται και από ναυαγοσώστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα εστιατόρια που είναι παραταγμένα σε όλο το μήκος της ακτής, προσφέρνται για να απολαύσει κανείς νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες και κυπριακό φαγητό. Έτσι, η τοποθεσία που είναι γνωστή και για τον αρχαιολογικό της χώρο, αφού σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα βρίσκεται το αρχαίο Ελληνορωμαϊκό Θέατρο του Κουρίου, αποτελεί ιδανική επιλογή και για ολοήμερες εξορμήσεις στην ύπαιθρο.

Ο κόλπος είναι αρκετά ανοιχτός, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά υπάρχει έντονος κυματισμός στη θάλασσα της παραλίας αυτής. Έτσι, όσοι κάνουν surfing μπορούν σε ημέρες με κατάλληλες καιρικές συνθήκες να επιλέξουν την περιοχή αυτή για το αγαπημένο τους άθλημα. Με χώρους εστίασης, εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των λουόμενων και ευκαιρίες για θαλάσσια αθλήματα, η παραλία του Κουρίου μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες των επισκεπτών.

Η θέα της παραλίας από ψηλά είναι από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία, που αξίζει να την απολαύσεις, με ή χωρίς μπάνιο στη θάλασσα.

Σχετικα

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Sunshine restaurant: 99 674426
Chris Blue Beach: 99 515391
Kourion Beach Restaurant: 25 991212