A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Παραλία Ζαπάλο

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η πιο άγνωστη, αλλά συνάμα η πιο μαγική παραλία της Λεμεσού. Βρίσκεται στο σημείο κάτω από το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και παραλία Απόλλων, ενώ για πολλούς είναι γνωστή ως όρμος της Τρυπητής ή κόλπος Ζαπάλο.

H παραλία δεν είναι ορατή από τον κεντρικό δρόμο, αφού κρύβεται στο τέρμα ενός γκρεμού. Κύριο χαρακτηριστικό της απομονωμένης περιοχής είναι οι μεγάλοι, απότομοι βράχοι, γεμάτοι με φωλιές γερακιών. Για να κατεβεί κάποιος σε αυτή την παραλία, θα πρέπει να έχει αυτοκίνητο κατάλληλο για ορεινές διαδρομές ή να κατεβεί με τα πόδια. Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ικανότητες.

Είναι δύσβατος τόπος για να επισκεφτεί κάποιος, όμως σε ανταμείβει η υπέροχη θέα, το μικρό ψαρολίμανο με την αποβάθρα και η παραλία με τα καθαρά νερά. Η ονομασία «Ζαπάλο» δόθηκε στον κόλπο από την ομώνυμη εταιρεία που εξόρυσσε από αυτό το σημείο και εμπορευόταν αμμοχάλικο για κατασκευαστικές εργασίες.

Extra tip: Ο κόλπος, κλειστός και μακριά από κατοικημένη περιοχή, στραμμένος προς τα νοτιοδυτικά, είναι ιδανικός για τους φωτογράφους που αναζητούν νύχτες χωρίς την παρεμβολή τεχνητού φωτός.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.