A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Παραλία Ζαπάλο

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η πιο απρόσιτη, αλλά συνάμα η πιο μαγική παραλία της Λεμεσού. Βρίσκεται στο σημείο κάτω από το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, στο κόλπο της Επισκοπής. Για τον λόγο αυτό ονομάζεται και παραλία Απόλλων, ενώ για πολλούς είναι γνωστή ως όρμος της Τρυπητής ή κόλπος Ζαπάλο.

H παραλία δεν είναι ορατή από τον δρόμο, αφού βρίσκεται κάτω από την άκρη γκρεμού, που σχηματίζουν τα χαρακτηριστικά βράχια της ακτογραμμής αυτής. Οι απότομοι βράχοι, γεμάτοι με φωλιές γερακιών, είναι και ένα από τα στοιχεία που προσδίδουν μια ξεχωριστή, άγρια γοητεία στο τοπίο της παραλίας Ζαπάλο, ιδίως όταν αγναντεύει κανείς τη θέα από ψηλά. Η κατάβαση σε αυτή την παραλία συνίσταται μόνο σε έμπειρους οδηγούς, με όχημα κατάλληλο για ορεινές διαδρομές, λόγω της επικινδυνότητας του εδάφους. Ακόμα κι αν επιλέξει να κατεβεί κάποιος με τα πόδια, απαιτείται και πάλι ιδιαίτερη προσοχή και ικανότητες.

Είναι δύσβατος τόπος για να επισκεφτεί κάποιος, όμως οι εικόνες σε ανταμοίβουν. Η υπέροχη θέα (ιδίως κατά το ηλιοβσίλεμα - αφού πρόκειται για δυτική παραλία) είναι κάτι που αξίζει να απολαύσει κανείς, αφού αυτό είναι εφικτό ακόμα και χωρίς να βρίκεται εκεί που σκάει το κύμα. Η εικόνα από το μικρό ψαρολίμανο με την αποβάθρα, τα καθαρά νερά και οι μικρές «πισίνες» που δημιουργήθηκαν κατά την εξόρυξη υλικού από τον βυθό, συνθέτουν ένα μοναδικό στο είδος του σκηνικό.

Η ονομασία «Ζαπάλο» δόθηκε στον κόλπο από την ομώνυμη εταιρεία που εξόρυσσε από αυτό το σημείο και εμπορευόταν αμμοχάλικο για κατασκευαστικές εργασίες.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.


13197