20720

Παραμάλι (Παραλία των χελώνων)

05/09/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η ακτή στο Παραμάλι είναι ταυτόχρονα μία από τις πιο ερημικές, αλλά και πιο δραστήριες παραλίες της Κύπρου. Δεν θα την επιλέξεις αν θες ανέσεις και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες, όμως είναι μια παραλία, από την οποία θα φύγεις πιο πλούσιος σε εμπειρίες.

Το χωριό Παραμάλι βρίσκεται περίπου 25 χλμ. δυτικά της Λεμεσού, ενώ η παραλία έχει γίνει γνωστή κυρίως από την προτίμηση που δείχνουν σε αυτήν όσοι ασχολούνται με το kiteboarding. Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν κατά καιρούς στην περιοχή, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, την καθιστούν ιδανική για το συγκεκριμένο θαλάσσιο άθλημα.

Σχετικα

Η παραλία έχει πολλές ιδιαιτερότητες, που θα εκτιμήσουν ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται με αθλήματα. Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της παραλίας, είναι η θέα της από τους κοντινούς λόφους, με τους πορτοκαλεώνες να απλώνονται καταπράσινοι σχεδόν μέχρι το κύμα.

Συχνά βγαίνουν χελώνες στο ανατολικότερο άκρο της παραλίας για να γεννήσουν τα αυγά τους. Οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε να μη βλάψουν αυτό το προστατευόμενο είδος της θαλάσσιας ζωής. Αν είναι τυχεροί και πετύχουν τη στιγμή της εκκόλαψης των αυγών, μπορούν να θαυμάσουν από μακριά τα δεκάδες χελωνάκια που κατευθύνονται προς το νερό.

*Extra tip: Η θάλασσα στην παραλία είναι γενικά ήρεμη, αλλά βαθαίνει απότομα και χρειάζεται προσοχή. Τις μέρες που έχει αέρα και κύμα, είναι καλό να μένεις στην ακτή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα προσγειωθεί πάνω σου κάποιος kiteboarder.