6839

Ψηφιδωτοί κύκλοι Αυδήμου

04/04/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οι βράχοι που αγναντεύουν τον κόλπο της Αυδήμου, δυτικά της Λεμεσού, είναι από τα ωραιότερα σημεία θέας στην περιοχή. Εκεί, δυτικά του κόλπου Μελάντα, ένας ερασιτέχνης καλλιτέχνης δημιούργησε ένα εντυπωσιακό έργο με έμπνευση από τον λαβύρινθο.

Μόνιμος κάτοικος Πάφου και ρωσικής καταγωγής, ο δημιουργός του έργου κατασκεύασε στην τοποθεσία αυτή, με άδεια από τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου, 3 τεράστιους κύκλους με τη τεχνική του ψηφιδωτού, που σχηματίζουν σπειροειδείς λαβύρινθους. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε 15+ τόνους από πέτρες, που είτε συνέλεξε μόνος του από την περιοχή, είτε αγόρασε.

Έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες από το 2015 για να διαμορφώσει τον χώρο και να κατασκευάσει τους κύκλους, ενώ υπολείπεται ακόμα η ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου. Το μεράκι του γι’ αυτό το είδος τέχνης (που συναντάται από αρχαίους πολιτισμούς μέχρι σύγχρονα μνημεία) και η ικανοποίηση από το τελικό αποτέλεσμα τον κάνουν να συνεχίζει ακούραστα.

Το σίγουρο είναι ότι η πρωτοβουλία του αυτή πρόσθεσε ακόμα κάτι αξιοθαύμαστο σε μια ήδη πανέμορφη τοποθεσία.