29350

Παραλία Μελάντα (Αυδήμου)

19/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Φυσικές Ομορφιές
Άμμος
Χαλίκια
Χωματόδρομος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ήσυχες Παραλίες
Ταβέρνες / Εστιατόρια

Στο δυτικότερο άκρο του κόλπου Αυδήμου, περίπου 20 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού, σχηματίζεται ένας μικρός και ήσυχος κόλπος, που έχει γίνει αγαπημένο καλοκαιρινό καταφύγιο για οικογένειες, παρέες και λάτρεις του φαγητού.

Ο κολπίσκος αυτός, περικυκλωμένος από άγρια βλάστηση, ορίζεται από μια αποβάθρα, όπου δένουν λίγες ψαρόβαρκες και ένα εγκαταλελειμμένο μουσουλμανικό τέμενος στα ανατολικά (η Αυδήμου, ήταν χωριό ως επί το πλείστο τουρκοκυπριακό, πριν το 1974). Η παραλία είναι σχετικά ρηχή και στρωμένη με άμμο και βότσαλα.

Για να φτάσεις στην παραλία, παίρνεις την έξοδο προς Αυδήμου από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου και διανύεις μια μικρή απόσταση σε βατό χωματόδρομο.

Το ομώνυμο ταβερνάκι, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κυπριακή κουζίνα, όπως και για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, κάτω από τη δροσιά του δέντρου. Τόσο ο χώρος του εστιατορίου, όσο και τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες στην παραλία, προσφέρουν τη δυνατότητα για μια ολοήμερη απόδραση δίπλα στη θάλασσα.

Melanda Beach Restaurant: 99 565336