19625

Καταρράκτης Πραστειού Αυδήμου

23/01/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Δυτικά της Λεμεσού, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μορφολογία και ξεχωριστή φυσική ομορφιά, ένας καταρράκτης δημιουργεί ένα θέαμα μοναδικό.

Το σημείο βρίσκεται νότια της κοινότητας του Πραστειού Αυδήμου, όπου οι λόφοι δημιουργούν ιδιότυπες κοιλότητες, παραπέμποντας σε σκηνικό από ταινία φαντασίας. Το νερό αναβλύζει πλούσιο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των χειμερινών μηνών και πέφτει ορμητικό από την άκρη ενός γκρεμού, πρασινίζοντας έναν ιδιότυπο «κρατήρα» που έχει δημιουργηθεί μέσα στους λόφους της περιοχής.

Ο ήχος του νερού που πέφτει ορμητικό από τον βράχο αρκετά μεγάλου ύψους, η ασυνήθιστη εικόνα της κοιλότητας που έχει σχηματιστεί, αλλά και η πανοραμική θέα που μπορεί να απολαύσει κανείς, καθιστούν τον καταρράκτη μια ανακάλυψη που αξίζει τη διαδρομή μέχρι εκεί.

Tip: Όταν βρίσκεσαι στον κύριο δρόμο προς το Πραστειό, έχε το νου σου να δεις την πινακίδα προς τον καταρράκτη.