14275

Καταρράκτης Πραστειού Αυδήμου

23/01/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Δυτικά της πόλης της Λεμεσού, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μορφολογία και ξεχωριστή φυσική ομορφιά, ένας υπέροχος καταρράκτης δημιουργεί ένα θέαμα μοναδικό. Έτσι, η βραχώδης περιοχή με τη χαμηλή, άγρια βλάστηση μοιάζει με σκηνικό από ταινία φαντασίας.

Το σημείο αυτό βρίσκεται νότια της κοινότητας του Πραστειού Αυδήμου, όπου οι λόφοι δημιουργούν ιδιότυπες κοιλότητες και μικρά φαράγγια. Το νερό, που αναβλύζει πλούσιο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των χειμερινών μηνών, πέφτει ορμητικό από την άκρη ενός γκρεμού, πρασινίζοντας έναν ιδιότυπο «κρατήρα» που έχει δημιουργηθεί μέσα στους λόφους της περιοχής.

Ο ήχος του νερού που πέφτει ορμητικό από τον βράχο αρκετά μεγάλου ύψους, η ασυνήθιστη εικόνα της κοιλότητας που έχει σχηματιστεί, αλλά και η πανοραμική θέα που μπορεί να απολαύσει κανείς, καθιστούν τον καταρράκτη μια ανακάλυψη που αξίζει τη διαδρομή μέχρι τη μικρή αυτή κοινότητα της Λεμεσού.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας αναμφίβολα ανταμείβονται διπλά, αφού μπορούν να απαθανατίσουν εικόνες που δεν συναντά κανείς σε άλλες περιοχές του νησιού. Το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμο από τον κύριο δρόμο Αυδήμου - Πραστειού, όπου υπάρχει σχετική πινακίδα.