10020

Μουσείο Ελιάς «Ολεάστρο»

10/10/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγο έξω από το χωριό Ανώγυρα, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο θεματικό πάρκο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να διασώσει και να αναδείξει τις παραδόσεις με τις οποίες ανατράφηκαν και επιβίωσαν γενιές και γενιές στην Κύπρο του παρελθόντος.

Το Olive Park Oleastro έχει σχεδιαστεί ώστε να συστήνει τους επισκέπτες του στην τελετουργία της παραγωγής προϊόντων της ελιάς. Από την καλλιέργεια, μέχρι τη συγκομιδή, την εξαγωγή του λαδιού και την αξιοποίησή του, ο επισκέπτης παρακολουθεί την πορεία του πολύτιμου αυτού καρπού, γνωρίζοντας τους μύθους, τις παραδόσεις και τις γεύσεις που τον συνοδεύουν.

Μία ειδικά διαμορφωμένη γωνία για παιδικές δραστηριότητες, η φάρμα με ζώα, η βιοτεχνία βιολογικών προϊόντων, ο υπέροχος παραδοσιακός κήπος και το εστιατόριο που λειτουργούν στον χώρο, προσφέρουν στους επισκέπτες όλων των ηλικιών ποικίλες επιλογές.

Τηλέφωνο: 99 565768, 99 525093
Διεύθυνση: Ανώγυρα, 4603