12001

Μουσείο Ελιάς «Ολεάστρο»

01/08/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγο έξω από το χωριό Ανώγυρα, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο θεματικό πάρκο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να διασώσει και να αναδείξει τις παραδόσεις του νησιού.

Το Oleastro Olive Park, έχει σχεδιαστεί ώστε να συστήνει τους επισκέπτες του στην τελετουργία της παραγωγής προϊόντων της ελιάς.

Από την καλλιέργεια, μέχρι τη συγκομιδή, την εξαγωγή του λαδιού και την αξιοποίησή του, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την πορεία του πολύτιμου αυτού καρπού, γνωρίζοντας τους μύθους, τις παραδόσεις και τις γεύσεις που τον συνοδεύουν.

Η ειδικά διαμορφωμένη γωνία για παιδικές δραστηριότητες, η φάρμα με ζώα, η βιοτεχνία βιολογικών προϊόντων, ο παραδοσιακός κήπος και το εστιατόριο που λειτουργεί στον χώρο, προσφέρουν ποικίλες επιλογές για όλη την οικογένεια.

Διεύθυνση: Ανώγυρα, 4603
Τηλέφωνο: 99 525093