1328

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου (Τρόζενα)

17/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Τρόζενα ήταν ένα ορεινό χωριό στα σύνορα Λεμεσού – Πάφου, που δεν έχει ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ανάμεσα στα σπίτια που χάσκουν μισογκρεμισμένα, το μόνο κτίριο που ξεχωρίζει μέσα στα χαλάσματα είναι το εκκλησάκι του Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου.

Εκκλησιαστικά η Τρόζενα υπάγεται στη Μητρόπολη Πάφου (όπως και άλλα χωριά στα δυτικά της επαρχίας Λεμεσού) και η εκκλησία, η οποία χρονολογείται από το 1885, συνεχίζει να λειτουργεί.

Οι κάτοικοι των γύρω χωριών, συνεχίζουν να επισκέπτονται και να φροντίζουν το εκκλησάκι, ενώ δεν παραλείπουν να το τιμούν στους πανηγυρικούς εκκλησιασμούς της 23ης Απριλίου και της 3ης  Νοεμβρίου.

Σχετικα