6052

Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (Βάσα Κοιλανίου)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

«Tο σχολείο της Bάσας θυμάται» είναι Μουσείο Δημοτικής εκπαίδευσης, μοναδικό στο είδος του, που συνδυάζει την τεχνολογία με την ιστορία και την παράδοση.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει, κυρίως, εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού μέσα από ένα άκρως ενδιαφέρον μάθημα ιστορίας, μπαίνει κάποιος βαθιά στα της παιδείας της Κύπρου. Μέσα από την ιστορία του σχολείου της Βάσας, καλύπτεται όλη σχεδόν η ιστορία της Δημοτικής Εκπαίδευσης στην κυπριακή ύπαιθρο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Αγγλοκρατίας.

Η εκπαιδευτική παράδοση του νησιού εξελίσσεται μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και μέσα από ένα πανέμορφο σκηνικό γεμάτο εικόνες και μπόλικη ιστορία. Το μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Κοινότητας Βάσας και της ΠΟΕΔ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Ελλήνων Δασκάλων) και στεγάζεται στο παλιό αρρεναγωγείο του χωριού.

Τηλέφωνο: 25 942634


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.