17471

Μονοπάτι της φύσης «Καστρόβουνος» (Κάτω Πλάτρες)

17/04/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε ένα λόφο που δεσπόζει σαν κάστρο πάνω από το χωριό Κάτω Πλάτρες, έχει δημιουργηθεί ένα μονοπάτι που προσφέρει πανοραμική θέα όλης της γύρω περιοχής.

Το μονοπάτι, με πιο χαμηλό υψόμετρο στα 920 μέτρα και ψηλότερο στα 1020 μέτρα, καλύπτει μια διαδρομή 850 μέτρων. Από το σημείο εκκίνησης μέχρι την κορυφή του Καστρόβουνου το μονοπάτι ακολουθεί μία ελικοειδή διαδρομή με ήπια ανηφόρα.

Στον λόφο ευδοκιμούν διάφορα είδη βοτάνων με αρώματα που μπλέκονται με αυτά του πεύκου και κάνουν την ατμόσφαιρα μεθυστική.

Από το παρατηρητήριο στην κορυφή (όπου μπορεί να φτάσει κανείς και με αυτοκίνητο) αγναντεύει κανείς τον λόφο Αφάμη (με υψόμετρο 1153 μέτρα) και στα νοτιοανατολικά την Αγία Παρασκευή (με υψόμετρο 1050 μέτρα).