A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Παρεκκλήσι Παναγίας του Ζάλακα (Τριμίκλινη)

Βορειοανατολικά του χωριού Τριμίκλινη, δεξιά από τον δρόμο που οδηγεί προς το Τρόοδος, έκανε εδώ και λίγο καιρό την εμφάνισή του ένα χαριτωμένο εκκλησάκι, που απολαμβάνει μοναδική πανοραμική θέα στις καταπράσινες πλαγιές που περικυκλώνουν το χωριό. Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στην Παναγία του Ζάλακα, του βουνού που δεσπόζει πάνω από την Τριμίκλινη.

Η παράδοση αναφέρει ότι στο βουνό αυτό οι κάτοικοι είχαν εντοπίσει ένα σημείο από το οποίο ανάβρυζε αγίασμα. Αυτή η παράδοση αποτέλεσε και την αφορμή για την κατασκευή του παρεκκλησιού, το οποίο έγινε δωρεά από κάτοικο του χωριού και εγκαινιάστηκε με λειτουργία κατά την 1η Οκτωβρίου 2018.

Το εκκλησάκι μεταφέρθηκε στην τελική του μορφή και τοποθετήθηκε στον χώρο που διαμορφώθηκε πάνω στο βουνό για τον σκοπό αυτό. Όμορφα διακοσμημένο, με τρούλο σε σταυροειδή κατασκευή, αψίδες και κεραμίδια σε όλη την οροφή, το εκκλησάκι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 άτομα στο εσωτερικό του και είναι ανοιχτό για επισκέψεις. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι σαφώς η τοποθεσία του, με την εξαιρετική θέα που απλώνεται μπροστά του.

Για να φτάσει κανείς στο εκκλησάκι θα πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία σε χωματόδρομο, επομένως χρειάζεται κατάλληλο όχημα για τον σκοπό αυτό.

Φωτογραφίες: Γιάννης ΤσουλόφταςΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;