3462

Ταβέρνα Λάνεια: Ένα γραφικό ταβερνάκι με παράδοση 30+ χρόνων στην ύπαιθρο της Λεμεσού!

28/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού εδώ και 35+ χρόνια, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς πια για όσους επισκέπτονται την περιοχή. Το ταβερνάκι με το περιποιημένο, κατάλευκο τοίχο και τη βεράντα που ξεχειλίζει πρασινάδα και γλάστρες με λουλούδια, είναι από τα πρώτα πράγματα που συναντά κανείς στη Λάνεια, και ένας από τους λόγους που πολλοί προτιμούν τις βόλτες στο χωριό.

Η ταβέρνα έχει δανειστεί το όνομά της από τη Λάνεια και το μενού της από τις τοπικές παραδόσεις και τις γεύσεις που αγαπά η οικογένεια που την ίδρυσε και τη λειτουργεί από το 1983 μέχρι σήμερα. Η θέα από τη βεράντα σου επιτρέπει να πάρεις μια αντιπροσωπευτική γεύση από τις ομορφιές του χωριού, ενώ η δροσιά που προσφέρει είναι ιδανική λύση για τις καλοκαιρινές ημέρες. Για τον χειμώνα, η ζεστασιά του τζακιού και της ξυλόσομπας είναι σταθερή συντροφιά για τους επισκέπτες της.

Κάποιοι επιλέγουν να δοκιμάσουν τον συνδυασμό από μεζέδες που ετοιμάζει η ταβέρνα, ενώ άλλοι προτιμούν να γευτούν επιλεγμένες μερίδες από παραδοσιακά πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Τα κεφτεδάκια και ο μουσακάς σε πήλινο είναι από αυτά που έχουν ξεχωρίσει εδώ και χρόνια στο μενού. Σταθερή επιλογή, πάντως, είναι το εμφιαλωμένο κρασί της ταβέρνας, λευκό και κόκκινο, το οποίο παρασκευάζεται σε τοπικό οινοποιείο στο γειτονικό Πέρα Πεδί.

Αν πετύχεις σπιτική πορτοκαλόπιτα για επιδόρπιο, η πανδαισία των γεύσεων ολοκληρώνεται ιδανικά.

Τηλέφωνο: 25 432398