6368

Μοναστήρι Αγίων Πάντων (Κορφή)

02/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κοντά στο νέο χωριό της Κορφής, έχει ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια ένα μικρό και ταπεινό μοναστήρι από 3 παλαιοημερολογίτες μοναχούς.

Το μοναστήρι, που είναι αφιερωμένο στους Άγιους Πάντες, είναι το δεύτερο της εκκλησίας του παλιού ημερολογίου που λειτουργεί στην Κύπρο. Το μικρό ιερό και οι βοηθητικοί χώροι χτίστηκαν σχεδόν αποκλειστικά από τα χέρια των μοναχών, οι οποίοι συνεχίζουν να το λειτουργούν χωρίς ρεύμα και άλλες σύγχρονες ανέσεις.

Το μοναστήρι επιβιώνει λιτά, με λίγες δωρεές από πιστούς. Ο μικρός κήπος και το κοτέτσι παραπέμπουν στον απλό τρόπο ζωής στην ύπαιθρο μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες. Στην απομονωμένη τοποθεσία του μοναστηριού οδηγεί ο δρόμος που βρίσκεται απέναντι από την νέα εκκλησία της Κορφής, πάνω στον κύριο δρόμο.