A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Μονοπάτι της φύσης «Ζάλακας» (Τριμίκλινη)

To Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Ζάλακας» Τριμίκληνης, βρίσκεται σε υψόμετρο 550 - 730 μέτρα, είναι κυκλικό με μήκος 8,7 χλμ και με βαθμό δυσκολίας 2. H Αφετηρία βρίσκεται μεταξύ της αρχαίας εκκλησίας, του 16ου αιώνα, Παναγίας Ελεούσας και του δημόσιου χώρου στάθμευσης στο κέντρο του χωριού και πολύ κοντά στον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Η πορεία του μονοπατιού είναι σηματοδοτημένη από το κέντρο της Κοινότητας, διασταυρώνει τον κεντρικό δρόμο και διέρχεται 300 μέτρα δια μέσου του παραδοσιακού ιστορικού πυρήνα, όπου καταλήγει στην αφετηρία της χωμάτινης διαδρομής. Εκεί υπάρχει πινακίδα με χάρτη του μονοπατιού, με ένδειξη για σημείο ξεκούρασης και βρύση με πόσιμο νερό. Στη διαδρομή διαμέσου του πυρήνα βρίσκεται το παλαιό υδραγωγείο, κτίσμα πριν το 1900. Ακολούθως, σε απόσταση 600 περίπου μέτρων συναντούμε τις παλιές πηγές νερού, κτισμένες με πέτρα της περιοχής.

Ο περιπατητής ακολουθεί κυκλική διαδρομή με κατεύθυνση από τα βορειανατολικά προς τα νοτιοδυτικά της κοινότητας που καταλήγει αρχικά στον κεντρικό δρόμο Λεμεσού Πλατρών, νότια της κοινότητας και συνεχίζει βόρεια μέσω διαφόρων φυτειών, με αγροτικό δρόμο και μονοπάτι προς την παλαιά βρύση του Ζήνωνα και από εκεί, σε χώρο στάθμευσης νότια της Κοινότητας.

Από διάφορα σημεία του μονοπατιού ο περιπατητής μπορεί να απολαύσει την πανοραματική θέα προς τις γύρω κοινότητες, όπως Λάνια, Δωρό, Συλίκου, Κουκά, Πέρα Πεδί και Μονιάτη, καθώς επίσης, την οροσειρά του Τροόδους και ποικίλα είδη χλωρίδας και πανίδας. 

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.