Ψηλό Δέντρο: Δίπλα στο ποτάμι, με τα πλατάνια και το τραγούδι των αηδονιών!

14/07/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Δεν είναι απλώς εστιατόριο, πια, αλλά ένα ορόσημο για την ορεινή Λεμεσό. Κρυμμένο πίσω από πλατάνους και δρύες, το εστιατόριο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που μετρά πια περίπου 4 δεκαετίες ζωής, και έχει γίνει συνώνυμο με απολαυστικές στιγμές κάτω από το πλούσιο πράσινο, δίπλα στη δροσιά του ποταμού.

Το Ψηλό Δέντρο αποτελεί κομβικό σημείο για όσους επισκέπτονται τις Πλάτρες, αφού, μεταξύ άλλων, αποτελεί σημείο εκκίνησης για τα μονοπάτια της φύσης των Καληδονίων και του Πουζιάρη, αλλά και 2 ποδηλατικών διαδρομών. Έτσι, το εστιατόριο – ιχθυοτροφείο πέστροφας, έχει γίνει αγαπημένος σταθμός για καφέ, γλυκό και φαγητό πριν και μετά τις εξορμήσεις μέσα στη φύση.

Το εστιατόριο άρχισε να λειτουργεί με τη μορφή που έχει σήμερα το 1979. Τότε δημιουργήθηκαν και οι εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου πέστροφας, που παρέχει καθημερινά φρέσκο ψάρι, από το νερό κατευθείαν στα κάρβουνα. Ο παραδοσιακός, κυπριακός καφές, ψημένος στην άμμο, όπως επίσης και τα γλυκά στο μενού του, είναι ακόμα ένας λόγος, πέρα από το φαγητό, για να το επισκεφθεί κανείς. Το εστιατόριο ετοιμάζει καθημερινά το δικό του κλέφτικο, όπως επίσης και 1 είδος από εποχιακά όσπρια, ενώ προσφέρει και επιλογή για take away.

Extra tip: Αυτοί που ξέρουν, συμβουλεύουν να τρώγεται μαζί με την πέτσα της η πέστροφα, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα ωφέλιμα Ωμέγα3 λιπαρά, ενώ με το ψήσιμο πάνω στα κάρβουνα, αυτή αποκτά ιδιαίτερη νοστιμιά.

Μόλις 1 χλμ μακριά από το εστιατόριο, βρίσκεται ένα μικρό πέρασμα μέσα από το δάσος που οδηγεί στο βράχο της Αγίας Ειρήνης, προσφέροντας πανοραμική θέα προς τις Πλάτρες και τη γύρω περιοχή (δες εδώ εικόνες από τον εντυπωσιακό βράχο).

Για επισκέψεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ή για μεγάλες παρέες, είναι καλό να γίνονται κρατήσεις έγκαιρα.

Διεύθυνση: Αηδονιών 13
Τηλέφωνο: 25 813 131

swipe gallery


20826