10058

«Μυστική» λίμνη Αμιάντου

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια τοποθεσία που αποπνέει μυστικιστική ατμόσφαιρα, λόγω της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας της. Πελώρια βράχια, σκαμμένα από τις δεκαετίες εξόρυξης αμιάντου, κρύβουν μέσα τους μια ξεχωριστή λίμνη, με… εποχιακό χαρακτήρα. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και οι μαγευτικές εικόνες που δημιουργεί, το καθιστούν ένα σπάνιο θέαμα.

Η «μυστική» αυτή λίμνη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, που σχηματίζεται χάριν στις χειμερινές βροχές (και τείνει να εξατμίζεται το καλοκαίρι), σαγηνεύει όσους την αντικρίσουν, λόγω της αντίθεσης των γκρίζων βράχων με τη γαλάζια επιφάνειά της. Μπορεί το νερό να γεμίζει τον κρατήρα που δημιούργησε η εξόρυξη του μεταλλεύματος, όμως η βλάστηση είναι αρκετά περιορισμένη στη γύρω περιοχή. Έτσι, η λίμνη δημιουργεί ένα σκηνικό ζωντάνιας μέσα στους αποψιλωμένους ορεινούς όγκους.

Πρόκειται για τον δεύτερο από τους 2 μεγάλους κρατήρες που είχαν δημιουργηθεί κατά την εξόρυξη αμιάντου. Ο ένας από αυτούς, που βρίσκεται λίγο ανατολικότερα, έχει διαμορφωθεί πλέον σε μία τεχνητή λίμνη, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να συμβάλει στη δημιουργία βιότοπου στην περιοχή. 

Βέβαια, σε αντίθεση με την τεχνητή λίμνη, η «μυστική» είναι αρκετά δυσπρόσιτη, αφού σε αυτή μπορεί να φτάσει κανείς μόνο μετά από αρκετή πεζοπορία, μέσω μιας διαδρομής που ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο «Αλμυρολίβαδο». Για όσους, όμως, δε θα τολμήσουν μια περιπέτεια στο βουνό, οι εικόνες που απαθανάτισε η ομάδα Cyprus from Air αποτυπώνουν τη μοναδικότητα της τοποθεσίας αυτής.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.