17570

«Μυστική» λίμνη Αμιάντου

22/03/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια τοποθεσία που αποπνέει μυστήριο, λόγω της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας της. Η λίμνη εμφανίζεται ανάμεσα σε πελώρια βράχια, σκαμμένα από τις δεκαετίες εξόρυξης αμιάντου. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και το απρόσμενο υγρό στοιχείο συνθέτουν ένα σπάνιο θέαμα.

Η «μυστική» αυτή λίμνη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, που σχηματίζεται χάριν στις χειμερινές βροχές (και συνήθως εξατμίζεται το καλοκαίρι), σαγηνεύει όσους την αντικρίσουν. Η αντίθεση των γκρίζων βράχων με τη γαλάζια επιφάνεια του νερού που γεμίζει τον κρατήρα το παλιού ορυχείου, αλλά και η περιορισμένη βλάστηση στη γύρω περιοχή δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό.

Η λίμνη βρίσκεται στον δεύτερο από τους 2 μεγάλους κρατήρες που άφησε η εξόρυξη αμιάντου. Ο ένας από αυτούς, που βρίσκεται λίγο ανατολικότερα, έχει διαμορφωθεί σε τεχνητή λίμνη με σκοπό τη δημιουργία βιότοπου στην περιοχή. Σε αντίθεση με την τεχνητή λίμνη, η «μυστική» είναι αρκετά δυσπρόσιτη. Σε αυτή φτάνει κανείς μόνο μετά από αρκετή πεζοπορία, μέσω μιας διαδρομής που ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο «Αλμυρολίβαδο».


Βίντεο από την ομάδα Cyprus from Air.