19844

Ο καταρράκτης της Χαντάρας (Φοινί)

25/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο καταρράκτης της Χαντάρας βρίσκεται λίγα λεπτά βόρεια του χωριού Φοινί, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, πλημμυρισμένο από πράσινο, που γοητεύει όποιον το επισκεφθεί.

Το νερό πέφτει από ύψος 8 περίπου μέτρων, κυλώντας πάνω σε τραχιά, ηφαιστειογενή πετρώματα. Στην πορεία του σχηματίζει μικρές λίμνες, σαν κολυμβήθρες, που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να λουστούν στο κρύο, κρυστάλλινο νερό, ιδίως το καλοκαίρι.

Μάλιστα, συντηρείται μέχρι σήμερα ένας θρύλος που υποστηρίζει ότι, στον υπέροχο αυτό καταρράκτη λουζόταν κάποτε η θεά Αφροδίτη.

Σύμφωνα με τον θρύλο, έπιασε νεροποντή την ώρα που λουζόταν η θεά και ο ποταμός Διάριζος την παρέσυρε μέχρι τις εκβολές του, στα Κούκλια της Πάφου, όπου χτίστηκε ο αρχαίος ναός προς τιμήν της.