23463

Καταρράκτης του Μιλλομέρη (Πλάτρες)

12/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη, βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή των Πλατρών, αποτελώντας μαζί με τον καταρράκτη των Καληδονίων ένα ντουέτο που έχει κάνει δημοφιλή προορισμό για τους φυσιολάτρες την περιοχή.

Η ροή νερού που φτάνει από τον Κρυό Ποταμό έκανε το μέρος υγρό και δροσερό και έτσι οι κάτοικοι ονόμασαν τον καταρράκτη Μιλλομέρη. Το νερό του καταρράκτη πέφτει από ύψος 15 μέτρων, σχηματίζοντας μία μικρή λίμνη, της οποίας η στάθμη ανεβαίνει και ενίοτε υπερχειλίζει κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο όγκος του νερού αυξάνεται σημαντικά.

Σήμερα, στον καταρράκτη οδηγεί ένας δρόμος χωμάτινος, από τον οποίο μπορούν να πλησιάσουν και αυτοκίνητα. Ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο τον επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες κόσμος. Πέρα από τη φυσική ομορφιά του τοπίου, όσοι θέλουν να δροσιστούν μπορούν να τολμήσουν και μια βουτιά. Το νερό είναι αρκετά κρύο, αφού πηγάζει κατευθείαν από το βουνό.

Στον καταρράκτη οδηγεί και ένα μονοπάτι μήκους 1 χιλιομέτρου, με σημείο εκκίνησης στην είσοδο των Πλατρών, λίγο πριν την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Η διαδρομή είναι σχετικά ομαλή, αν και έχει κάποια κλίση, καθώς ακολουθεί καθοδική πορεία προς τον καταρράκτη. 

Σχετικα