9106
A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες (Πρεσβευτές Λεμεσού)

Καταρράκτης του Μιλλομέρη (Πλάτρες)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη, βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή των Πλατρών, αποτελώντας μαζί με τον καταρράκτη των Καληδονίων ένα ντουέτο που έχει κάνει δημοφιλή προορισμό για τους φυσιολάτρες την περιοχή.

Ο καταρράκτης πρέπει να πήρε την ονομασία του από τις λέξεις «μιλλός», που στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει υγρός, και τη λέξη μέρος (μιλλός + μέρος = Μιλλομέρης). Η ροή νερού που φτάνει από τον Κρυό Ποταμό έκανε το μέρος υγρό και δροσερό και έτσι οι κάτοικοι ονόμασαν τον καταρράκτη Μιλλομέρη. Το νερό του καταρράκτη πέφτει από ύψος 15 μέτρων, σχηματίζοντας μια μικρή λίμνη, της οποίας η στάθμη ανεβαίνει και ενίοτε υπερχειλίζει κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο όγκος του νερού αυξάνεται σημαντικά.

Ο καταρράκτης αυτός μόλις τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός, επειδή η τοποθεσία του ήταν μέχρι πρόσφατα απρόσιτη. Σήμερα, με τα έργα που έγιναν, στον καταρράκτη οδηγεί ένας δρόμος χωμάτινος, από τον οποίο μπορούν να πλησιάσουν και αυτοκίνητα. Σε αυτόν φτάνει και ένα μονοπάτι μήκους 1 χιλιομέτρου, με σημείο εκκίνησης στην είσοδο των Πλατρών, λίγο πριν την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Η διαδρομή είναι σχετικά ομαλή, αν και έχει κάποια κλίση, καθώς ακολουθεί καθοδική πορεία προς τον καταρράκτη.

Έτσι, ο καταρράκτης του Μιλλομέρη αποτελεί πια ένα από τα αξιοθέατα των Πλατρών και ελκύει πολλούς επισκέπτες με την ομορφιά του.

ΣχετικαΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.