A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Προφήτης Ηλίας (Λόφου)

Ο εκδρομικός χώρος του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κοινότητα της Λόφου, περίπου 1500 μέτρα νότια του χωριού. Εκεί είναι κτισμένο σε ύψωμα κατά μήκος του δρόμου Άλασσας – Λόφου το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που ανακαινίσθηκε το 1999.

Είναι ένας καλοδιατηρημένος χώρος με μαγευτική θέα προς το φράγμα του Κούρρη, την πόλη της Λεμεσού, την αλυκή Ακρωτηρίου καθώς και τις παρυφές των κοινοτήτων δυτικά της Λόφου, όπως οι Κυβίδες. Διαθέτει υποδομές για πικ – νικ και ψήσιμο, όπως επίσης παιδική χαρά, τουαλέτες και παροχή νερού.

Πέρα από τη μοναδική θέα, ο εκδρομικός χώρος προσφέρεται και για επίσκεψη στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Η εικόνα του Προφήτη που βρίσκεται στο εικονοστάσι, ζωγραφίστηκε από το σπουδαίο αγιογράφο της εποχής, Όθωνα Γιαβόπουλο, παππού του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου. 

Την Καθαρά Δευτέρα, στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία στη Λόφου πραγματοποιείται γιορτή με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, διαγωνισμός χαρταετού και παιχνίδια με σαρακοστιανό μπουφέ.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.