15054

Εκδρομικός Χώρος «Προφήτης Ηλίας» (Λόφου)

11/04/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο εκδρομικός χώρος του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κοινότητα της Λόφου, περίπου 1500 μέτρα νότια του χωριού. Εκεί είναι κτισμένο σε ύψωμα κατά μήκος του δρόμου Άλασσας – Λόφου το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που ανακαινίσθηκε το 1999.

Είναι ένας καλοδιατηρημένος χώρος με μαγευτική θέα προς το φράγμα του Κούρρη, την πόλη της Λεμεσού, την αλυκή Ακρωτηρίου καθώς και τις παρυφές των κοινοτήτων δυτικά της Λόφου, όπως οι Κυβίδες. Διαθέτει υποδομές για πικ – νικ και ψήσιμο, όπως επίσης παιδική χαρά, τουαλέτες και παροχή νερού.

Πέρα από τη μοναδική θέα, ο εκδρομικός χώρος προσφέρεται και για επίσκεψη στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Η εικόνα του Προφήτη που βρίσκεται στο εικονοστάσι, ζωγραφίστηκε από το σπουδαίο αγιογράφο της εποχής, Όθωνα Γιαβόπουλο, παππού του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου. 

Ο εκδρομικός χώρος του Προφήτη Ηλία στη Λόφου είναι δημοφιλής προορισμός για την Καθαρά Δευτέρα, αφού εκεί γιορτάζεται παραδοσιακά με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, διαγωνισμός χαρταετούς και παιχνίδια.