21587

Ναός Παναγίας Ελεούσας (Τριμίκλινη)

16/02/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η νεότερη εκκλησία της κοινότητας Τριμίκλινης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού. Καθώς είναι ορατή από τον κεντρικό δρόμο, λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν στην περιοχή.

Η εκκλησία της Παναγίας της Ελεούσας έχει ανεγερθεί στη βόρεια πλευρά του παλαιότερου ναού του χωριού, για να επιλύσει το πρόβλημα του συνωστισμού. Καθώς ο πληθυσμός της κοινότητας αυξανόταν, λόγω και της κομβικής τοποθεσίας της Τριμίκλινης, παρουσιάστηκε η ανάγκη για ένα ναό μεγαλύτερο από εκείνο του 18ου αιώνα. Η νέα εκκλησία θεμελιώθηκε το 1930 και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1950.

Στο εσωτερικό της, η εκκλησία ξεχωρίζει για την πλούσια διακόσμησή της, με όλους τους τοίχους της να έχουν καλυφθεί από εντυπωσιακές αγιογραφίες. Τα έντονα χρώματα, οι πολυπρόσωπες συνθέσεις και οι παραστατικές μορφές δημιουργούν μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα στον χώρο, καθηλώνοντας τους πιστούς που την επισκέπτονται, και όχι μόνο.

Σχετικα