Ναός Παναγίας Ελεούσας (Τριμίκλινη)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η νεότερη  εκκλησία της κοινότητας Τριμίκλινης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού. Η εκκλησία έχει ανεγερθεί δίπλα στον παλαιότερο ναό, στη βόρεια πλευρά του, για να επιλύσει το πρόβλημα του συνωστισμού.

Καθώς η κοινότητα μεγάλωνε, προσελκύοντας ολοένα περισσότερους κατοίκους, λόγω και της κομβικής τοποθεσίας του χωριού, παρουσιάστηκε η ανάγκη για ένα ναό μεγαλύτερο από εκείνο του 18ου αιώνα. Η νέα εκκλησία θεμελιώθηκε το 1930, επί Μητροπολίτη Κιτίου, Νικόδημου Μυλωνά, και ολοκληρώθηκε επί Επισκόπου Κιτίου Άνθιμου Μαχαιριώτη, γύρω στο 1950.

Η νέα εκκλησία ξεχωρίζει για την ξεχωριστή διακόσμησή της, με όλους τους τοίχους της να έχουν καλυφθεί από εντυπωσιακές αγιογραφίες. Τα έντονα χρώματα, οι πολυπρόσωπες συνθέσεις και οι παραστατικές μορφές δημιουργούν μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα στο χώρο, καθηλώνοντας τους πιστούς που την επισκέπτονται, και όχι μόνο.

Σχετικα

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.


17653