16075

Μονοπάτι της Φύσης «Περσεφόνη» (Τρόοδος)

02/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μόλις 150 μέτρα από την Πλατεία Τροόδους, βρίσκεται ένα από τα πιο μαγευτικά και βατά μονοπάτια που διασχίζουν το πευκοδάσος. Σε υψόμετρο 1700 μέτρων, το μονοπάτι της φύσης «Περσεφόνη» είναι ιδανικό για ήρεμους περιπάτους, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ένα τα πιο εντυπωσιακά σημεία του μονοπατιού βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο μετά την εκκίνηση, αφού καλύπτεται από πυκνά και πανύψηλα πεύκα, που βοηθούν τις άγριες φτέρες να καλύπτουν το έδαφος σαν φυσικό χαλί, δημιουργώντας μυστικιστική ατμόσφαιρα.

Έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και καταλήγει στην άκρη στην τοποθεσία Μακριά Κοντάρκα, με συγκλονιστική θέα μέχρι τη θάλασσα της Λεμεσού.

Κατά τη διαδρομή, απολαμβάνει κανείς θέα προς το εγκαταλελειμμένο μεταλλείο αμιάντου (στο 1,5 χιλιόμετρο υπάρχει παγκάκι για τον σκοπό αυτό).

Περίπου 500 μέτρα πριν τον τερματισμό το μονοπάτι διασταυρώνεται με δασικό δρόμο, που επιτρέπει στους επισκέπτες να φτάσουν εκεί με όχημα.