A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Εκδρομικός χώρος «Καμπί του Καλογήρου» (Τρόοδος)

Ένας από τους μεγαλύτερους εκδρομικούς χώρους στην επαρχία Λεμεσού, με έκταση που φτάνει περίπου τα 3 εκτάρια γης (15.000 τ. μ.). Ολόκληρος ο χώρος βρίσκεται μέσα στο πευκοδάσος του Τροόδους, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το χωριό Πρόδρομος, στον δρόμο Πλατρών – Προδρόμου, σε υψόμετρο 1300 μέτρα.

Κάτω από την πυκνή σκιά των πανύψηλων πεύκων, που γεμίζουν αρώματα την τοποθεσία αυτή κάθε εποχή του χρόνου, έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις για φαγητό, άναμμα φωτιάς για ψήσιμο, αλλά και παιχνίδι. Τα ξύλινα τραπέζια, οι μεγάλες καλυμμένες ψησταριές και η όμορφη παιδική χαρά, μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 700 άτομα, που επιθυμούν να απολαύσουν όμορφες στιγμές μέσα στο καταπράσινο αυτό τοπίο.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η ονομασία του χώρου προέρχεται από την ονομασία της ευρύτερης περιοχής. Καθώς πρόκειται για μια μεγάλη, επίπεδη έκταση, μέσα στις βουνοπλαγιές του Τροόδους, η ονομασία «καμπί» δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μικρό κάμπο. Ο θρύλος λέει ότι στην περιοχή αυτή, ζούσε κάποτε ένας μοναχός κι έτσι η παρουσία του έχει μείνει πια σαν ανάμνηση μέσω της ονομασίας.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται μόλις 4 χλμ. από το μοναστήρι της Παναγίας Τροοδίτισσας (δες εδώ το αφιέρωμα στο πανάρχαιο μοναστήρι), επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να συνδυάσουν την εκδρομή τους με μια επίσκεψη στη μονή.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;