23393

Καθολικό Μοναστήρι στο Τρόοδος

09/02/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένας ιδιαίτερος ναός, κτισμένος με την χαρακτηριστική πέτρα του Τροόδους, βρίσκεται σε μια απόμερη γωνιά του πευκοδάσους της οροσειράς. Αν και απομονωμένα, η εκκλησία του μικρού μοναστηριού, είναι εύκολα προσβάσιμη.

Ο μικρός ναός και η γυναικεία μονή δημιουργήθηκαν γύρω στο 1930, από την αδελφότητα των μοναχών του καθολικού σχολείου St Mary’s στη Λεμεσό. Δίπλα στην όμορφη εκκλησία, βρίσκεται το κοινόβιο που φιλοξενεί τις μοναχές, κατά τους μήνες που διαμένουν εκεί.

Μπορεί τον χειμώνα οι μοναχές να μη διαμένουν στο μοναστήρι, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, όμως το σκηνικό είναι ιδιαίτερα ειδυλλιακό, όταν τα κτίρια καλύπτονται από παχύ στρώμα χιονιού.

Στην είσοδο της εκκλησίας υποδέχεται τους επισκέπτες ένα προσεγμένο ψηφιδωτό του Παναγιώτη Πασάντα, το οποίο αποτελεί προσφορά ενός πατέρα που ένιωσε ευγνωμοσύνη απέναντι στην Παναγία, μετά την αποθεραπεία του παιδιού του από σοβαρή ασθένεια.