13001

Εκδρομικός χώρος «Λιβάδι του Πασσιά» (Τρόοδος)

16/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ανατολικά της Πλατείας Τροόδους, λίγα λεπτά αφού αρχίσεις να κατηφορίζεις προς τον Αμίαντο, βρίσκεις την πινακίδα που σε οδηγεί προς έναν από τους πιο δημοφιλείς εκδρομικούς χώρους της περιοχής. Μέσα στην καρδιά του δάσους, το «Λιβάδι του Πασιά», που απλώνεται σε μια αρκετά μεγάλη έκταση, επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις για τους επισκέπτες του.

Είναι από τους μεγαλύτερους εκδρομικούς χώρους του νησιού, με χωρητικότητα 1600 ατόμων. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε υψόμετρο 1600 μέτρων, γύρω από ένα μεγάλο, προστατευόμενο λιβάδι τύρφης, που δημιουργεί ένα ξεχωριστό σκηνικό κάθε εποχή του χρόνου, με τα θαμνώδη φυτά να σχηματίζουν κύματα διαφόρων χρωμάτων.

Ολόκληρο τον χώρο διασχίζει ένα λιθόστρωτο μονοπάτι, που επιτρέπει εύκολα στους επισκέπτες να περιηγηθούν από τη μία άκρη, μέχρι την άλλη. Στο κέντρο του χώρου υπάρχει μια όμορφη παιδική χαρά για να απασχοληθούν οι πιο νεαροί επισκέπτες του. Ξύλινα τραπέζια κάτω από τα πυκνά πεύκα, μεταξύ των οποίων και κάποια στεγασμένα, ώστε να εξυπηρετούν και σε περιπτώσεις βροχής, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για άναμμα φωτιάς και τουαλέτες, συμπληρώνουν τις υποδομές του χώρου.

Ο εκδρομικός χώρος είναι μια καλή επιλογή και για ΑμεΑ, καθώς το λιθόστρωτο που τον διασχίζει επιτρέπει εύκολη πρόσβαση και για όσους χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα. Διαθέτει, επίσης, και τουαλέτες κατάλληλες για χρήση από ΑμεΑ.

Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να επισκεφθείς τον χώρο αυτό, αφού προσφέρει ξεχωριστή δροσιά κατά τους ζεστούς μήνες του χρόνου.