A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Εκδρομικός χώρος «Λιβάδι του Πασσιά» (Τρόοδος)

Ανατολικά της Πλατείας Τροόδους, λίγα λεπτά αφού αρχίσεις να κατηφορίζεις προς τον Αμίαντο, βρίσκεις την πινακίδα που σε οδηγεί προς έναν από τους πιο δημοφιλείς εκδρομικούς χώρους της περιοχής. Μέσα στην καρδιά του δάσους, ο χώρος αυτός, που απλώνεται σε μια αρκετά μεγάλη έκταση, επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις για τους επισκέπτες του.

Το Λιβάδι του Πασιά είναι από τους μεγαλύτερους εκδρομικούς χώρους του νησιού, με χωρητικότητα 1600 ατόμων. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε υψόμετρο 1600 μέτρων, γύρω από ένα μεγάλο, προστατευόμενο λιβάδι τύρφης, που δημιουργεί ένα ξεχωριστό σκηνικό κάθε εποχή του χρόνου, με τα θαμνώδη φυτά να σχηματίζουν κύματα διαφόρων χρωμάτων.

Ολόκληρο τον χώρο διασχίζει ένας δρόμος στρωμένος με πέτρες, ο οποίος επιτρέπει εύκολα στους επισκέπτες να περιηγηθούν από τη μία άκρη, μέχρι την άλλη. Στο κέντρο του χώρου υπάρχει μια όμορφη παιδική χαρά για να απασχοληθούν οι πιο νεαροί επισκέπτες του. Ξύλινα τραπέζια κάτω από τα πυκνά πεύκα ή στεγασμένα, ώστε να εξυπηρετούν και σε περιπτώσεις βροχής, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για άναμμα φωτιάς και τουαλέτες, συμπληρώνουν τις υποδομές του χώρου.


Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να επισκεφθείς τον χώρο αυτό, αφού προσφέρει ξεχωριστή δροσιά κατά τους ζεστούς μήνες του χρόνου, αλλά κάθε εποχή έχει την χάρη της, με το πλούσιο πράσινο της άνοιξης, τα χρυσοκόκκινα χρώματα του φθινοπώρου, αλλά και τη λευκή μαγεία του χιονισμένου χειμώνα.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;