18270

Εκδρομικός χώρος «Λιβάδι του Πασσιά» (Τρόοδος)

29/10/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κατηφορίζοντας από την Πλατεία Τροόδους προς τον Αμίαντο, βρίσκεις έναν από τους πιο δημοφιλείς εκδρομικούς χώρους της περιοχής. Το «Λιβάδι του Πασιά» απλώνεται σε μια αρκετά μεγάλη έκταση, που τη διασχίζει ένας λιθόστρωτος δρόμος, για εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών.

Είναι από τους μεγαλύτερους εκδρομικούς χώρους του νησιού, με χωρητικότητα 1600 ατόμων, σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Το προστατευόμενο λιβάδι τύρφης, γύρω από το οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του, δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό κάθε εποχή του χρόνου.

Ο πευκόφυτος χώρος διαθέτει ξύλινα τραπέζια, μεταξύ των οποίων και κάποια στεγασμένα, ειδικούς χώρους για άναμμα φωτιάς και τουαλέτες, ενώ στο κέντρο βρίσκεται και μία όμορφη παιδική χαρά. Το λιθόστρωτο διευκολύνει την πρόσβαση και για άτομα με τροχοκάθισμα ή με βρεφικά καροτσάκια, έτσι είναι ιδανική επιλογή για όλους.

Διαθέτει, επίσης, και τουαλέτες κατάλληλες για χρήση από ΑμεΑ.