7398

Καταρράκτης Μέσα Ποταμού

27/11/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένας από τους ομορφότερους καταρράκτες της Κύπρου, βρίσκεται στην ορεινή Λεμεσό, κοντά στον εκδρομικό χώρο Μέσα Ποταμού και στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.

Ο καταρράκτης του Μέσα Ποταμού σχηματίζεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, με το νερό να πέφτει από ύψος 7 περίπου μέτρων. Το νερό του ποταμού πηγάζει από διπλάσιο σχεδόν υψόμετρο, μέσα στο δάσος Τροόδους, και διασχίζει την περιοχή των Πλατρών μέχρι να φτάσει στο σημείο αυτό.

Η ροή του ποταμού έχει δημιουργήσει ένα πανέμορφο σκηνικό στην τοποθεσία Αρκολαχανιά, όπου βρίσκεται ο καταρράκτης. Πλατάνια, δρύες αλλά και πεύκα δημιουργούν μία πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων.

Όσοι θέλουν να τον επισκεφθούν θα περπατήσουν μία πολύ σύντομη διαδρομή που ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο, με κάπως έντονη κλίση σε ορισμένα σημεία. Το θέαμα το αξίζει.