17273

Εκδρομικός χώρος (Δύμες)

05/06/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων, στο χωριό Δύμες, βρίσκεται ένας εκδρομικός χώρος με μοναδική θέα. Με παιδότοπο, βρύσες με νερό του βουνού και ένα ξύλινο μπαλκόνι πάνω από τον καταπράσινο δρυμό, ο χώρος είναι ιδανικός προορισμός χαλάρωσης μέσα στη φύση.

Με χωρητικότητα 300 ατόμων, ο εκδρομικός χώρος διαθέτει εγκαταστάσεις για να απολαύσεις μια όμορφη εκδρομή, με σημεία για άναμμα φωτιάς, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και μικρή κουζίνα για την προετοιμασία του φαγητού. Ο παιδότοπος πληροί σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ώστε τα παιδιά να απασχολούνται με ασφάλεια.

Αυτό, όμως, που κλέβει τις εντυπώσεις, είναι η απαράμιλλη θέα στις πευκόφυτες πλαγιές της Πιτσιλιάς. Από το μεγάλο, ξύλινο «μπαλκόνι» στην άκρη του χώρου, μπορείς να θαυμάσεις το μεγαλείο της φύσης στην περιοχή.

Τη γραφικότητα του τοπίου συμπληρώνει η εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου που δεσπόζει πάνω από τον εκδρομικό χώρο.