5063

Εκδρομικός χώρος «Αλωνάτζια» (Κάτω Μύλος)

18/03/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Βόρεια ενός μικρού χωριού της Πιτσιλιάς, του Κάτω Μύλου, μόλις λίγα λεπτά μακριά από τον Αγρό, βρίσκεται ένας μικρός, αλλά πανέμορφος εκδρομικός χώρος. Περιποιημένος και φιλόξενος, βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, που αξίζει κάποιος να γνωρίσει.

Ο υδατοφράκτης δίπλα στον οποίο βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος είναι πηγή ζωής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενισχύοντας το πλούσιο πράσινο της γύρω περιοχής. Τα ξύλινα τραπέζια κουρνιάζουν στη σκιά των πεύκων, ενώ κάτω από στέγαστρο βρίσκονται οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για όσους θέλουν να ανάψουν φωτιά. Ο περιφραγμένος παιδότοπος, με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και υπέροχη θέα στο φράγμα είναι από τα πλεονεκτήματα του χώρου.

Στο σημείο αυτό βρίσκεται και η εκκίνηση του ομώνυμου μονοπατιού της φύσης «Αλωνάτζια», το οποίο οδηγεί στο γνωστό ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται και τα εκκλησάκια της Αγίας Παρασκευής και Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Για όσους επιλέξουν απλώς μια βόλτα γύρω από το φράγμα, το πλήθος από κοκκινόψαρα σε αυτό είναι από μόνο του ξεχωριστό θέαμα.