12275

Εκδρομικός χώρος «Αλωνάτζια» (Κάτω Μύλος)

01/06/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Βόρεια ενός μικρού χωριού της Πιτσιλιάς, του Κάτω Μύλου, βρίσκεται ένας μικρός, αλλά πανέμορφος εκδρομικός χώρος που αξίζει κάποιος να γνωρίσει.

Ο υδατοφράκτης δίπλα στον εκδρομικό χώρο ενισχύει το πλούσιο πράσινο της περιοχής. Τα ξύλινα τραπέζια κουρνιάζουν στη σκιά των πεύκων, ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για άναμμα φωτιάς. Ο περιφραγμένος παιδότοπος, με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και η υπέροχη θέα στο φράγμα είναι από τα πλεονεκτήματα του χώρου.

Στο σημείο αυτό βρίσκεται και η εκκίνηση του ομώνυμου μονοπατιού της φύσης «Αλωνάτζια». Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται και τα εκκλησάκια της Αγίας Παρασκευής και Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Το πλήθος από κοκκινόψαρα στο φράγμα είναι από μόνο του ξεχωριστό θέαμα.