25015

Ταβέρνα Μαραμένος: Φαγητό της μαμάς, σε μια «φωλιά» μέσα στα δάση της Λεμεσού!

30/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η κυπριακή κουζίνα έχει στήσει μια φιλόξενη «φωλιά», με παραδοσιακές γεύσεις και οικογενειακή ατμόσφαιρα, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, στο δάσος της Λεμεσού. Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, η ταβέρνα αυτή, με μια αυλή σαν «μπαλκόνι» πάνω από τις ρεματιές που διασχίζουν την περιοχή, έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όσους προγραμματίζουν μικρές αποδράσεις από την πόλη.

Μπορεί η ταβέρνα να φέρει το όνομα «Μαραμένος», αλλά το γύρω περιβάλλον δηλώνει το ακριβώς αντίθετο, προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς και απαράμιλλη δροσιά κάτω από τα πυκνά, πράσινα φύλλα των δέντρων το καλοκαίρι. Έτσι, η αυλή της ταβέρνας, που θυμίζει κάτι από την αυλή στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό, είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της, που μπορεί να απολαύσει κανείς αρκετούς μήνες τον χρόνο.

Το ίδιο το μενού, όμως, με σπιτικές συνταγές και τη φροντίδα της οικογένειας που λειτουργεί την ταβέρνα, είναι επίσης ανάμεσα στους λόγους που πολλοί την επισκέπτονται ξανά και ξανά. Διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κουζίνας της, η ταβέρνα προτείνει εποχιακά πιάτα, με φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται από την ίδια την οικογένεια. Έτσι, όταν βρίσκεσαι στην ταβέρνα αυτή (κοντά στο Καλό Χωριό Λεμεσού), όντως νιώθεις λίγο σαν να επισκέπτεσαι το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.

Αν κάνεις μια επίσκεψη τους καλοκαιρινούς μήνες, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα ξεχωριστό μεζεδάκι, με ανθούς κολοκυθιάς σε χυλό.

Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας για δείπνο, ενώ την Κυριακή θα την βρεις ανοιχτή από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Τηλέφωνο: 25 542424