20184

Εκδρομικός χώρος «Πάρκο κολοκασιού» (Πελένδρι)

13/08/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγο εξω από το χωριό Πελένδρι, ανηφορίζοντας προς τον Αμίαντο, θα βρεις ένα περιποιημένο και σκιερό πάρκο να σε περιμένει μέσα σε μια ρεματιά. Εδώ και δεκαετίες, οι ντόπιοι προτιμούν το δροσερό αυτό σημείο, γνωστό ως «Πάρκο του Κολοκασιού», όπου τα καλοκαίρια λειτουργεί και αναψυκτήριο.

Παρά τη σχετικά μικρή έκταση, διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Τα ψηλά πλατάνια καλύπτουν τον χώρο, ενώ η βρύση δροσίζει τους επισκέπτες με νερό της πηγής, που θεωρείται από τα καλύτερα σε όλη την Κύπρο.

swipe gallery

Οι λαμπτήρες φωτισμού επιτρέπουν και νυχτερινές επισκέψεις. Κατά τη θερινή περίοδο, το αναψυκτήριο προσφέρει φαγητό και ποτό. Όμως, ο χώρος αυτός, είναι μια εξαιρετική επιλογή και για το φθινόπωρο, όταν τα χρυσοκόκκινα φύλλα των πλατάνων πέφτουν και σχηματίζουν ένα πλούσιο «χαλί».

Τηλέφωνο: 99 584549