12831

Εκδρομικός χώρος «Πάρκο κολοκασιού» (Πελένδρι)

30/07/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγα λεπτά αφού αφήσεις πίσω σου το χωριό Πελένδρι, ανηφορίζοντας προς τον Αμίαντο και τα υπόλοιπα χωριά του Τροόδους, θα βρεις ένα περιποιημένο και σκιερό πάρκο να σε περιμένει μέσα σε μια ρεματιά, αποτελώντας μια ευχάριστη έκπληξη για όσους αγαπούν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι ντόπιοι γνωρίζουν και προτιμούν το δροσερό αυτό σημείο, το οποίο αποκαλούν «Πάρκο του Κολοκασιού».

Είναι ένα φιλόξενο καταφύγιο όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη μαγεία της φύσης. Παρά τη σχετικά μικρή του έκταση, διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για τους εκδρομείς. Τα ψηλά πλατάνια που καλύπτουν τον χώρο δημιουργούν την αίσθηση μιας φωλιάς μακριά από οτιδήποτε ανθρώπινο, κι ας είναι δίπλα ακριβώς στον δρόμο το πάρκο. Μεγάλο προσόν της τοποθεσίας είναι και η βρύση με πόσιμο νερό, που έρχεται κατευθείαν από πηγή στο βουνό. Το νερό αυτό, κατόπιν σχετικών εξετάσεων, θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα σε όλη την Κύπρο.

Ο χώρος διαθέτει και εγκαταστάσεις αναψυκτήριου, όπως επίσης και λαμπτήρες φωτισμού, αφού κατά τη θερινή περίοδο λειτουργεί κουζίνα που προσφέρει φαγητό στους επισκέπτες. Πέρα από την καλοκαιρινή περίοδο, όμως, ο χώρος αυτός, 2 – 3 λεπτά από το χωριό, είναι μια εξαιρετική επιλογή και για το φθινόπωρο, όταν τα χρυσοκόκκινα φύλλα των πλατάνων πέφτουν και σχηματίζουν ένα πλούσιο «χαλί» κι ένα σχεδόν μαγευτικό σκηνικό.

Ο χώρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός το φθινόπωρο, αφού η περιοχή είναι γνωστή για τα μανιτάρια που ευδοκιμούν στα δάση της, αλλά και για τα αξιόλογα οινοποιεία της.