4311

Σημείο Θέας Κουκά

18/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Κουκά, ένα από τα μικρότερα χωριά της Λεμεσού, αγναντεύει την καταπράσινη κοιλάδα που δημιουργείται από τους ποταμούς Κούρη και Κρυό. Η ξεχωριστή ομορφιά της τοποθεσίας, αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα σημείο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, λίγα μέτρα πριν φτάσει στο χωριό.

Ένα περιποιημένο και ευρύχωρο, ξύλινο κιόσκι έχει τοποθετηθεί στο σημείο αυτό, επιτρέποντας στους περαστικούς να απολαύσουν ατελείωτη πανοραμική θέα από βορρά μέχρι και νότο.

Τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια που βρίσκονται κάτω από το κιόσκι προσφέρονται και για ένα μικρό πικ-νικ. Ο χώρος διαθέτει και νυχτερινό φωτισμό.

Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι του Τροόδους στο βάθος, οι λόφοι της Τριμίκλινης και των γύρω χωριών, η πλούσια βλάστηση συνθέτουν μια εικόνα που μπορεί να χάνεται μέσα της το μάτι για ώρα και να ξεκουράζεται.

Ο καθαρός αέρας, η γαλήνη και οι διακριτικοί ήχοι της φύσης δημιουργούν στον χώρο αυτό ένα περιβάλλον ιδανικό για να χαλαρώσει κανείς και να αναζωογονηθεί σωματικά και ψυχικά.