18996

Ένα χωριό της Λεμεσού έχει μετατραπεί σε ζωντανό, φωτογραφικό album!

10/11/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Λεμεσού, με γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμες, ξύλινες πόρτες και γλάστρες με λουλούδια παντού. Αυτό όμως που το κάνει πιο ξεχωριστό από όλα τα χωριά, είναι το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε ένα ζωντανό φωτογραφικό album.

Δεκάδες φωτογραφίες από την ιστορία του χωριού, διακοσμούν από το 2011 τους δρόμους της όμορφης Λάνειας. Όλοι οι κάτοικοι, μετά από κάλεσμα του Κοινοτικού Συμβουλίου, πρόσφεραν τις φωτογραφίες τους, από οικογενειακές ή άλλες σημαντικές στιγμές του χωριού, ασπρόμαυρες και μη, και μετά από μια προσεκτική επιλογή, οι πιο ιδιαίτερες και ιστορικές από αυτές, βρέθηκαν να διακοσμούν τους τοίχους της Λάνειας.

Φωτογραφίες του Δημοτικού Σχολείου, της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού και των μεταφορικών μέσων (από τα γαϊδουράκια μέχρι το θρυλικό λεωφορείο της γραμμής) στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, δίνουν το στίγμα της ιστορικής πορείας του χωριού. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα, όμως, είναι η ομαδική φωτογραφία που τραβήχτηκε με το τέλος της κατασκευής του γεφυριού της Λάνειας, το 1894. Η εικόνα βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτι σαν έμβλημα του.

Σχετικα